Tilaajille

Kult­tuu­ria koronan aikaan: "Ollaan vuo­ro­vai­ku­tuk­ses­sa, ollaan ih­mi­sik­si" – siinä Stel­la-pel­len sanoma yh­teis­kun­nal­le

Esiintyvän taiteilijan Anna-Kaisa Järven kalenteri tyhjeni koronan takia. Järvi käyttää ajan hyväksi klovnikirjan ja mummukirjan kirjoittamiseen.

Anna-Kaisa Järvi tietää, että hänellä on hyvä resilienssitaito eli kyky selviytyä vastoinkäymisistä. –¿Käännän aina kaiken positiiviseksi. Se on kyllä äidiltä perittyä, hän sanoo. Kun viruspandemia peruutti ulkomaanvierailut Venäjälle ja Amerikkaan, Anna-Kaisa Järvi keskittyy kirjoittamaan. Kirjoitustöissä on seurana monirotuinen koira Juri. –¿Se on tunkeileva ja äänekäs, niin kuin minäkin, Järvi toteaa. Esiintyvä taiteilija Anna-Kaisa Järvi ottaa esiin paholaisen vilja-aitan perältä. –¿Moni ehkä tuntee nyt olevansa eristettynä epämukavissa oloissa. Mutta manalasta tullaan aina maan pinnalle, hän rohkaisee. Freelance-taiteilijan tulot lirittävät monesta purosta. Aurinko paistaa ja räystäät tippuu Anna-Kaisan Järven kotitilalla Iissä.
Anna-Kaisa Järvi tietää, että hänellä on hyvä resilienssitaito eli kyky selviytyä vastoinkäymisistä. –¿Käännän aina kaiken positiiviseksi. Se on kyllä äidiltä perittyä, hän sanoo.
Anna-Kaisa Järvi tietää, että hänellä on hyvä resilienssitaito eli kyky selviytyä vastoinkäymisistä. –¿Käännän aina kaiken positiiviseksi. Se on kyllä äidiltä perittyä, hän sanoo.
Kuva: Pekka Peura

Esiintyvän taiteilijan Anna-Kaisa Järven kalenteri tyhjeni koronan takia. Järvi käyttää ajan hyväksi klovnikirjan ja mummukirjan kirjoittamiseen. – Kirjoitan Amerikkaan sata vuotta sitten lähteneen mummuni fiktiivistä päiväkirjaa kaunokirjoituksella oikein hitaasti, Järvi kertoo.

Juri-koira haukkuu ilosta villisti Anna-Kaisa Järven synnyintalon pihalla Iissä. Aurinko paistaa ja räystäät tippuu.

– Se on tunkeileva ja äänekäs, niin kuin minäkin, 7-vuotiaan monirotuisen emäntä nauraa.