Apteekki: Lääk­kei­tä saa pian ti­lat­tua Wol­til­la kotiin

Live: Seuraa Voi­mis­te­lu­päi­vien lä­he­tyk­siä Ou­lu­hal­lis­ta suorana tästä

Kesäloma: Ke­sä­ta­pah­tu­mia lap­sil­le ja per­heil­le Oulussa ja lä­hi­seu­dul­la

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kult­tuu­ri kuntoon ilman vas­tak­kain­aset­te­lua – kult­tuu­riin lai­tet­tu raha ei ole pois esi­mer­kik­si van­hus­ten­hoi­dos­ta

Kulttuuri ei ole kiertoajelu menneisyyteen, vaan kurkkaus tulevaisuuteen historiaa kunnioittaen. Nyt kun kuntavaalit lähestyvät, niin kurkataan hieman tulevaan yleisönosastokirjoitteluun.

Nykyisin vaalimainonnassa on joskus päädytty siihen, että kulttuuri ja vanhustenhuolto asetetaan vastakkain. Uskotellaan, että se on vanhusten hoitamisesta pois, jos laitetaan rahaa kulttuurihankkeisiin.

Suurin osan vanhuksista kuitenkin on kulttuurin ystäviä, eli jos heiltä viedään ulkona liikkumisen lisäksi vielä kulttuurikin pois ulottuvilta, ei elämälle jää paljoakaan enää arvoa.

Vastakkainasettelulla kulttuuri vastaan vanhukset voidaan siis ymmärtämättömien äänillä päästä valtuustoon, lautakuntaan tai johonkin vaikuttavaan paikkaan, mutta sehän on politiikan varjopuolia se, että pääsee toteamaan, että hei, täällä nyt ollaan, mutta miljoonat eivät siirrykään sektorilta toiselle noin vain.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.