Kaupat: Yk­si­näi­nen hal­pa­kaup­pa pyörii ket­ju­jen pu­ris­tuk­ses­sa Hau­ki­pu­taal­la

Eläimet: Lau­ha-lam­mas ilah­dut­taa asuk­kai­ta ou­lu­lai­ses­sa hoi­va­ko­dis­sa

Jääkiekko: Jesse Pul­ju­jär­vi pes­tat­tiin tes­ti­so­pi­muk­sel­la NHL-seu­raan

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Kolumni
Tilaajille

Kult­tuu­ri-il­mas­ton­muu­tos tar­vit­see te­ki­jän­sä – Oulun kes­kus­ta voi muo­vau­tua ta­pah­tu­ma­kei­taak­si

Oululaiset ovat kriittisempiä kotikaupunkiaan kohtaan kuin muualla Suomessa asuvat. Muutosta tarvitaan omissa asenteissa. Meidän olisi opittava puhumaan arvostavammin kotikaupungistamme.

Oulun kulttuuripääkaupunkivuoden alkuun on reilut kaksi vuotta aikaa. Tavoitteena on kulttuuri-ilmastonmuutos, joka kasvattaa alueemme vetovoimaa tarjoamalla ennen näkemättömän laajan kattauksen eurooppalaista ja paikallista kulttuuria, taidetta ja yhteisöllisiä tapahtumia.

Vuoden 2026 jälkeen Oulu ei ole entisensä vaan se tunnetaan luovempana, hauskempana ja kiehtovampana kaupunkina, jonne kannattaa matkustaa kauempaakin.

Vuoden 2026 ohjelma käynnistyy Oulussa avajaisviikonloppuna tammikuun puolivälin tienoilla. Ohjelmaa on koko tammikuun ajan kaikkien 40 kumppanikunnan alueella. Kaikki asukkaat kutsutaan vuoden käynnistystapahtumiin ja mukaan toivotaan matkailijoita kotimaasta ja ulkomailta.

Ohjelman jo nyt tiedossa olevien noin 100 projektin kokonaisuutta täydennetään ”Me olemme kulttuuria – Vi är kultur” -ohjelmahaulla, joka avautuu kaikille syksyllä 2024.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.