Tilaajille

Kuk­ka­kaa­li on syksyn ins­pi­roi­vin kasvis – tar­jon­ta on juuri nyt run­saim­mil­laan, ja saat vaih­te­lua vä­ril­li­sis­tä ku­kin­nois­ta tai li­suk­keis­ta

Upeat kotimaiset kukkakaalit maistuvat raakoina tai kypsennettyinä, eikä hintakaan päätä huimaa. Kukkakaaliin voi tuskin koskaan kyllästyä, siitä pitää huolen reseptien kirjo.

Kukkakaali sisältää runsaasti kuitua, kasvisproteiinia, B-ryhmän vitamiineja, C-, K- ja E-vitamiinia, foolihappoa ja tärkeitä mineraaleja. Kotimaisen kukkakaalin satokausi on pitkä, juhannuksesta marraskuun alkuviikoille. Kaupoista löytyy satunnaisesti myös värillisiä kukkakaaleja, esimerkiksi vihreitä ja violetteja.
Kukkakaali sisältää runsaasti kuitua, kasvisproteiinia, B-ryhmän vitamiineja, C-, K- ja E-vitamiinia, foolihappoa ja tärkeitä mineraaleja. Kotimaisen kukkakaalin satokausi on pitkä, juhannuksesta marraskuun alkuviikoille. Kaupoista löytyy satunnaisesti myös värillisiä kukkakaaleja, esimerkiksi vihreitä ja violetteja.

Kukkakaali nauttii uunipaahdosta. Mausteita vaihdellen siitä saa loputtomasti erilaisia lisukkeita tai pikkunaposteltavia.

Myös kukkakaalihummuksen salaisuus on makuja syventävässä paahtamisessa. Vaikka kukkakaaliin kannattaa yleensä jättää kypsennyksessä reilustikin napakkuutta, pehmeän kermaiseen hummukseen se kannattaa kypsentää täysin pehmeäksi.