Jääkiekko: Kuun­te­le Kär­pät–­Sai­Pa lii­ga­ot­te­lu tästä

Kalakauppa: Nor­ja­lai­nen lohi ei ole niin kal­lis­ta kuin ihmiset ku­vit­te­le­vat

Taide: Elisa Her­net­kos­ken Vul­va-sar­ja syntyi van­hois­ta pos­ti­mer­keis­tä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kuka tämän hul­luu­den py­säyt­tää?

Venäjän Britannian-suurlähettilään mukaan ydinaseita ei käytetä tässä nykyisessä Ukrainan erikoisoperaation kaltaisessa konfliktissa.

Hänen mukaansa Venäjällä on hyvin tarkat säännökset ydinaseiden käytölle. Kyseessä pitäisi olla uhka maan olemassaololle, ja tästä ei ole kyse nykyisessä operaatiossa.

Voiko tällaiseen tietoon luottaa, kuten muuhunkaan tähän mediasodan uutisointiin? Putin aloitti sodan Naton laajenemisen estämiseksi. Kuinkas kävi? Ollaan suurten kysymysten äärellä.

"Voiko tällaiseen tietoon luottaa, kuten muuhunkaan tähän mediasodan uutisointiin?"

Ukrainan presidentti sanoi Krimin takaisin valtaamisen vaativan satojen tuhansien ihmisten hengen. Ukrainalla on mahdollisuus saada rajattomasti aseita, ja eikä Venäjältäkään aseet lopu, vaikka niin mediassa väitetään.

Kuka tämän hulluuden pysäyttää? Tässä sodassa ei tule olemaan voittajia, ja pitäisi ottaa neuvo Niskavuoren vanhanemännän ohjeesta ministeripojalleen: ”Jos olet sodan hävinnyt, tee arvokkaasti rauha”. Vaikka sellaisia tahoja ei taida löytyä, kun sellaisenkin vanhan konkarin mielipide kuin Henry Kissingerin, on manattu yleisessä sotakiihkossa maan rakoon.

Seppo Hyytinen

Oulu

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.