Korona: Toimi näin, jos tulet ki­peäk­si tai epäilet ko­ro­na­tar­tun­taa – Ko­ko­sim­me PPSHP:n ja muiden toi­mi­joi­den ohjeet yhteen

Koronanyrkki: Ul­ko­ti­lo­ja kos­ke­via ra­joi­tuk­sia tar­kas­tel­laan uu­del­leen

Kuinka pit­käl­le to­si-tv:n voi viedä? UnREAL vie ku­vit­teel­li­sen rea­li­tyn ku­lis­sei­hin

Rachel Golberg (
Rachel Golberg (
Kuva: Hulu

★★★Oletko koskaan miettinyt, miltä tosi-tv ohjelmien kulisseissa tapahtuu? Amerikkalainen draamasarja UnREAL seuraa kuvitteellisen Everlasting-deittiohjelman tuottaja Rachel Goldbergia (Shiri Appleby), joka palaa vastahakoisesti takaisin töiden pariin.

Rachel on potkittu Everlastingin ykköskauden jälkeen pois tuotannosta aiheuttamansa välikohtauksen takia. Hän on kuitenkin ainoa, joka osaa vedellä juuri oikeista naruista saadakseen aikaan draamaa osallistujien välille.

Ohjelman johtava tuottaja Quinn King (Constance Zimmer) painostaa Rachelia käyttämään keinoa mitä hyvänsä saadakseen katsojaluvut taivaisiin. Osallistujien manipuloiminen, traumaattiset taustat ja epävarmuudet sopivat mainiosti draaman raaka-aineiksi. Työntekijät saavat bonuksen alastomuudesta, 112-puheluista tai tappeluista. Moraali tai etiikka ei ole tässä ohjelmassa esteenä.

Reaktioita haetaan tyhjästä

Sarja sopii kaikille, jotka odottavat seuraavan Temptation Islandin tai Bachelorin kautta. Tosi-tv:n taustajoukot ovat mielenkiintoisempia kuin itse ohjelma. Tuottajien välillä kipinöi, exät riitelevät toistensa kanssa ja deittiohjelman poikamies Adam Cromwell (Freddie Stroma) ottaa riskejä lähestyessään tuotannon väkeä "siinä mielessä".

Yle Areenassa voi katsoa sarjan kaikki neljä kautta, jotka on tehty vuosina 2015–2018. Osa sarjan huumorista ja hahmojen letkautuksista tuntuvat loukkaavilta, mutta se on sarjan tarkoituskin. Se alleviivaa sitä, kuinka oikeassakin tosi-tv:ssä osallistujia arvostellaan ja näyttäviä reaktioita haetaan tyhjästä.

UnREAL sopisi myös hyvin Netflixin Black Mirror -sarjan jaksoksi. Se menee äärirajoille siinä, kuinka pitkälle tosi-tv:n osallistujia voi hallita ja ohjailla ennen kuin raja on ylitetty.

Yle Areena 15.7. alkaen