Oulun budjetti: Näin kau­pun­gin­joh­ta­ja Seppo Määttä esittää käy­tet­tä­väk­si 650 mil­joo­naa euroa

Jääkiekko: Kärpät otti viimein en­sim­mäi­sen kolmen pisteen voit­ton­sa

Oikeudenkäynnit: Hii­ro­sen hen­ki­ri­kok­ses­ta syy­tet­ty mies vyö­ryt­ti oi­keu­des­sa syytä toisen nis­koil­le

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Kryvyi Rihin kau­pun­gis­sa tul­va­ris­ki Venäjän iskun jäl­jil­tä – Au­toi­li­ja törmäsi Kio­vas­sa Ze­lens­kyiä kul­jet­ta­nee­seen autoon

Presidentti ei tiedottajansa mukaan loukkaantunut vakavasti.

Helsinki/Kiova
Ukrainan presidentti Volodomyr Zelenskyi joutui auto-onnettomuuteen ollessaan palaamassa Harkovan alueelta. Kuvassa hän on vierailullaan Izyumin kaupungissa.
Ukrainan presidentti Volodomyr Zelenskyi joutui auto-onnettomuuteen ollessaan palaamassa Harkovan alueelta. Kuvassa hän on vierailullaan Izyumin kaupungissa.
Kuva: PRESIDENTIAL PRESS SERVICE HANDO

Ukrainan Kiovassa autoilija törmäsi presidentti Volodymyr Zelenskyiä kuljettaneeseen ajoneuvoon.

Presidentti ei tämän tiedottajan mukaan loukkaantunut vakavasti. Tiedottaja kertoi aikaisin torstaina, että lääkäri on tutkinut presidentin.

Viranomaiset tutkivat tapahtumien kulun. Tiedottajan mukaan auto osui presidentin autoon ja saattueautoihin.

– Presidentin mukana ollut lääkintähenkilökunta antoi henkilöauton kuljettajalle ensiapua ja siirsi tämän ambulanssiin, tiedottaja Serhi Nikiforov kertoi Facebookissa.

Presidentti oli eilen vierailulla tärkeässä, Harkovan alueella sijaitsevassa Izjumin kaupungissa, jonka Ukrainan joukot ovat vallanneet Venäjältä takaisin.

Tulvariski venäläisiskun jälkeen

Aikaisin torstaina julkaistussa puheessaan Zelenskyi kertoi palanneensa Harkovan alueelta.

– Nyt lähes koko alue on vapautettu miehityksestä. Tämä oli sotureidemme ennenäkemätöntä toimintaa. Ukrainalaiset onnistuivat jälleen tekemään sen, mitä monet pitivät mahdottomana, Zelenskyi ylisti.

Presidentti kommentoi myös keskiukrainalaista Kryvyi Rihin kaupunkia, jossa on presidentinkanslian mukaan tulvariski venäläisiskun jäljiltä. Isku vahingoitti infrastruktuuria, mistä on seurannut joen tulvimista.

– Kryvyi Rihiin tehdyn ohjushyökkäyksen alueella tehdään kaikki Venäjän halpamaisen iskun seurausten ehkäisemiseksi, presidentti sanoi.

Zelenskyi sanoi, että isku kohdistui rakenteisiin, joilla ei ole sotilaallista arvoa. Hän näkee, että siviileihin kohdistuvat iskut ovat yksi syy, minkä takia Venäjä tulee hänestä häviämään sodan.