KRP: Es­poos­sa kahta po­lii­sia haa­voit­ta­nut rä­jäh­dys oli suun­nat­tu po­lii­sia vastaan – teon motiivi yhä tun­te­ma­ton

Keskusrikospoliisi kertoo Espoon Mäkkylässä viime viikon maanantaina tapahtuneen räjähdyksen olleen suunnattu poliisia vastaan. Kaksi poliisia loukkaantui räjähdyksessä lievästi. 

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että esitutkinnassa on tullut esiin sellaisia seikkoja, joiden perusteella asunnon asukkaan voidaan olettaa asettaneen räjähteen oveen juuri poliiseja varten. Oveen kytketty panos räjähti, kun poliisit olivat avaamassa asunnon ulko-ovea.  Asunnon ovi rikkoutui räjähdyksen voimasta. 

Tilanteessa loukkaantui KRP:n tiedotteen mukaan lievästi myös kiinteistöyhtiön huoltomies. 

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Olli Töyräs Keskusrikospoliisista kertoo tiedotteessa, että murhan yrityksistä epäillyllä miehellä ei ollut aiempaa rikostaustaa. Myös teon motiivi on tuntematon. 

Poliisi aikoo jatkaa asian tutkintaa tekemällä kuulusteluja ja tutkimalla muun muassa räjähdepanosta ja räjähteen mekanismia. 

Murhan yrityksistä epäilty asunnon asukas löytyi kuolleena asunnosta. Esitutkinnassa on selvinnyt noin 40-vuotiaan miehen kuolleen jo ennen poliisien saapumista paikalle. Hänen kuolemaansa tutkitaan kuolemansyyn selvittämisenä, eikä Keskusrikospoliisi aio tiedottaa siitä enempää.