Oulun oikeustalo: Oulun uuden oi­keus­ta­lon ves­sas­ta kuu­lu­nut ku­mah­dus johti siihen, että kaikki wc-ti­lat pitää tar­kis­taa

Sosiaalinen media: Jaakko ja Niina Polon pa­ri­suh­de­huu­mo­ri kerää jopa mil­joo­nia näyt­tö­ker­to­ja Ins­ta­gra­mis­sa

Jääkiekko: Kärpät on noussut maan joh­ta­vak­si maa­li­vah­ti­kas­vat­ta­mok­si Roope Kois­ti­sen an­sios­ta

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Krp epäilee pa­ri­kymp­pis­tä miestä kou­lut­tau­tu­mi­ses­ta ter­ro­ris­mi­ri­kok­sen te­ke­mi­seen – "Tullut ilmi ää­ri-is­la­mis­tis­ta ai­neis­toa"

Poliisi kertoo 21-vuotiaan miehen olevan Espanjan kansalainen ja asuvan Suomessa. Hänet vangittiin perjantaina.

Keskusrikospoliisi kertoo epäilevänsä Suomessa asuvaa Espanjan kansalaista kouluttautumisesta terrorismirikoksen tekemistä varten.

Harvinaisesta rikoksesta epäilty on 21-vuotias mies. Rikosepäily on noussut esille esille Helsingin poliisilaitoksella toisen rikosjutun selvittelyn yhteydessä.

– Helsingin poliisin tekemän laite-etsinnän yhteydessä on tullut ilmi ääri-islamistista aineistoa, jota Keskusrikospoliisissa nyt tutkitaan, kertoo rikoskomisario Masi Puolakka.

Krp vaati miehen vangittavaksi syytä epäillä -perusteella. Hänet määrättiin vangittavaksi tänään perjantaina Helsingin käräjäoikeudessa. "Syytä epäillä" -peruste on heikompi vangitsemisperusteista.

Tekoajan poliisi on merkinnyt alkaneeksi kesällä 2021, kertoo Helsingin Sanomat.

– Tutkinta on vielä alkuvaiheessa, emmekä siksi voi tarkemmin kuvailla, millainen toiminta on herättänyt mielenkiintomme. Tällä hetkellä ei ole tietoa siitä, että konkreettista terroristista tekoa olisi ollut suunnitteilla tai että keneenkään olisi kohdistunut väkivallan uhkaa, Puolakka kertoo tiedotteessa.

Krp arvioi tällä hetkellä miehen toimineen yksin. Mies on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen. Esitutkintaa tehdään yhteistyössä Helsingin poliisilaitoksen ja Suojelupoliisin kanssa, Krp kertoo.