Joukkoliikenne: Oulun jouk­ko­lii­ken­teen linjat siir­ty­vät pois OTP:lta ensi vii­kol­la, lii­ken­tees­sä voi olla häi­riöi­tä

Uimavedet: Katso Kalevan ui­ma­ran­ta­ko­nees­ta, kuinka puhdas vesi lä­hi­ran­nal­la­si on

Kris­tian Pulli venytti SE-lu­vut 827 – Noo­ra­lot­ta Neziri kukisti niu­kas­ti An­ni­ma­ri Kort­teen Os­los­sa.

Kristian Pulli tuuletti kisan jälkeen hypättyään Espoon Leppävaarassa pituushypyn Suomen ennätyksen 827.
Kristian Pulli tuuletti kisan jälkeen hypättyään Espoon Leppävaarassa pituushypyn Suomen ennätyksen 827.
Kuva: Tapio Nevalainen Sul

Suomalaisten alkukauden erinomaiset yleisurheilutulokset saivat torstaina jatkoa Espoon Leppävaarassa, kun Kristian Pulli hyppäsi pituudessa Suomen ennätyksen 827. Aiempi SE oli Tommi Evilän vuonna 2008 hyppäämä 822.

Ennätysleiskautus syntyi ensimmäisellä hyppykierroksella. Tuulta oli takana sallitut 1,8 metriä sekunnissa ja olosuhteet olivat muutenkin otolliset.

Viipurin Urheilijoita edustava 25-vuotias Pulli tiesi olevansa hyvässä iskussa, mutta Suomen ennätys ensimmäisellä hypyllä oli yllätys myös hänelle itselleen.

– Olin jo keväällä hyvässä kunnossa USA:ssa. Kun tulin sieltä takaisin Suomeen, kunto vähän laski kylmässä kelissä, mutta nyt se on noussut taas hyvin, Pulli kertoi.

Kisan toinen oli Pyry Keränen tuloksella 699.

Pulli ponnisti kisassa lyhyellä 14 askeleen vauhdilla. Sarjaan mitattiin lisäksi kaksi muuta kahdeksan metrin ylitystä, 813 ja 802 kantaneet hypyt.

– Hypyt tuntuivat heti alussa helpoilta ja rennoilta, ja juoksu kulki. Ensimmäinen hyppy meni kuitenkin pidemmälle kuin uskoin, vaikka se kyllä tuntui helpolta ja pitkältä, Pulli kertaili.

Ennätystuloksen taustalla on tekniikkaan tehty muutos. Kahden ja puolen saksauksen sijaan Pulli saksaa ilmalennon aikana kolme ja puoli kertaa.

Kaksi Suomen mestaruutta voittanut Pulli ylitti viime kaudella kahdeksan metrin rajan neljästi. Hänen aiempi ennätyksensä oli kolme kautta sitten ponnistettu 807.

Uusi epävirallinen Suomen ennätys syntyi myös Oslossa, missä Nooralotta Neziri ja Annimari Korte osallistuivat harvoin juostavalle 200 metrin aitamatkalle.

Neziri tuli lopun hyvin ja sijoittui toiseksi ajalla 26,65. Kolmanneksi tullut Korte hävisi hänelle viisi sadasosaa. Kisan voitti norjalainen Line Kloster ajalla 26,11.

– Harjoitukset ovat menneet hyvin, varsinkin viime viikosta lähtien on tuntunut hyvältä. Uskon vahvasti, että olen tänä kesänä ennätyskunnossa, Neziri kertoi kisan jälkeen.

Miesten seiväshypyssä nähtiin erikoinen kaksintaistelu, kun ruotsalainen Armand Duplantis hyppi Oslon Bislett-stadionilla ja vastustaja Renaud Lavillenie ylitti rimaa videoyhteyden välityksellä kotipihallaan Ranskassa.

Lavillenie joutui hyppäämään lyhyellä vauhdilla, mutta silti hän ylsi tulokseen 581. Duplantis ei ollut aivan parhaimmillaan. Hänen voittohypykseen jäi tulos 586.