Kirkko: Oulun tuo­mio­ro­vas­ti Satu Saa­ri­nen: Samaa su­ku­puol­ta olevien vih­ki­mi­sen aika on nyt

Vanhat kuvat: Nuo­ri­so­muo­ti innosti 2010-lu­vun Oulussa

Yrittäjän tarina: Ou­lu­lai­nen Risto Hoik­ka­nie­mi vastasi pu­he­luun, joka johti kon­kurs­siin ja mil­joo­na­vel­koi­hin

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Kraton Che­mi­cal ra­joit­taa tuo­tan­toaan Nuot­ta­saa­res­sa hei­ken­ty­neen menekin vuoksi – ar­viol­ta vii­si­päi­väi­sel­lä toi­min­nan alas­ajol­la ei hen­ki­lös­tö­vai­ku­tuk­sia

Kraton Chemical rajoittaa perjantaista alkaen tuotantoaan Oulun Nuottasaaren tehtaallaan. Rajoitusten aikana asiakkaille lähetettäviä tuotteita ei valmisteta.

Kraton jalostaa Nuottasaaressa mäntyöljyä.

Tehtaanjohtaja Vesa Pirneksen mukaan tehtaan toiminnan arviolta viisipäiväisellä alasajolla ei kuitenkaan ole henkilöstövaikutuksia.

– Henkilöstö on ihan normaalisti sinä aikana töissä.

Tuotannonrajoitukset johtuvat heikentyneestä markkinatilanteesta, Pirnes kertoo.

– Maailmantaloudessa on niin globaalisti kuin Euroopassakin meneillään hiljaisempi menekkiaika. Tuotannonrajoituksilla laskemme varastotasoja.

Tehdas pidetään rajoitusten aikana tuotantovalmiudessa ja tuotteita aletaan valmistaa viimeistään keskiviikkona.

Viimeksi Kraton Chemicalin Nuottasaaren tehtaan toiminta ajettiin alas alkuvuodesta ahtaajien lakon johdosta. Kiinteistöpalvelualaa uhannut lakko ei olisi vaikuttanut tilanteeseen millään tavalla, Pirnes kertoo.

Voiko heikentynyt menekki johtaa mahdollisiin muutosneuvotteluihin keväällä?

– Koskaan ei tiedä miten tilanne kehittyy. Mitään lopullisia päätöksiä muutosneuvotteluista ei ole tehty, Pirnes sanoo.

Kraton Chemicalin Nuottasaaren tehtaalla työskentelee yhteensä 105 henkilöä. Kraton on aiemmalta nimeltää Arizona Chemical.

Juttua muokattu 22.27: Muutettu otsikon sana "taloustilanne" sanaksi "menekki". 23.44: muutettu sanamuotoa kiinteistöpalvelualan työriitaa koskevassa kohdassa.