Liikenne: Täys­säh­kö­tak­sit yleis­ty­vät Oulun tol­pil­la

Kolumni: Ei kannata sai­ras­tua, jos asut syr­jä­se­dul­la

Oulu: Kii­ke­liin suun­ni­tel­tu me­ri­kyl­py­lä hakee jälleen li­säai­kaa – ja on to­den­nä­köi­ses­ti saa­mas­sa sitä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kou­lup­sy­ko­lo­gin pä­te­vyys on mää­ri­tel­ty laissa

'”Piilokasvatuspsykologi” esitti kolumnissaan (Kaleva 30.9.) kasvatuspsykologiaa opiskelleita kasvatustieteen maistereita ratkaisuksi psykologipulaan. Kasvatustieteilijöillä on monipuolista osaamista, jota tosiaan voisi hyödyntää laajemmin.

"Nimike kasvatuspsykologi johtaa helposti virheelliseen käsitykseen siitä, että kyseessä on laillistettu psykologi eli terveydenhuollon ammattihenkilö."

Kasvatustieteen maisterit eivät kuitenkaan voi hoitaa tehtäviä, joihin vaaditaan laissa määritelty sosiaali- tai terveydenhuollon ammatillinen pätevyys. Etuliite ei tätä pätevyysvaatimusta muissakaan sote-alan ammattinimikkeissä poista, vaan lastenlääkärin on oltava koulutukseltaan lääkäri ja koulupsykologin psykologi.

Nimike kasvatuspsykologi johtaa helposti virheelliseen käsitykseen siitä, että kyseessä on laillistettu psykologi eli terveydenhuollon ammattihenkilö. Toisin kuin kolumnissa annetaan ymmärtää, kyseessä ei ole vähäpätöinen asia: toimiminen terveydenhuollon ammattihenkilönä ilman oikeutta on rikoslaissa rangaistava teko.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.