Jääkiekko: Kärpät hävisi vii­mei­sen lii­ga­kamp­pai­lun­sa Ha­ka­met­säs­sä jat­ko­ajal­la

Pääkirjoitus: Köy­hil­le pu­toi­lee nyt vain muruja rik­kai­den ro­ko­te­pöy­dil­tä, eikä se ole edes jäl­kim­mäi­sen joukon etu

Kou­lu­lais­ten tulee varoa Oysin ra­ken­nus­hank­keen työ­maa­lii­ken­net­tä – Kas­tel­lin op­pi­lai­ta ke­ho­te­taan kier­tä­mään kouluun Aa­pis­tien kautta

Oulun yliopistollisen sairaalan rakennushankkeen työmaaliikenne vaikuttaa läheisen Kastellin koulun oppilaisten liikkumiseen pitkään. Koululaisten on oltava varovainen liikkuessaan sairaalan lähellä.

Oysin sairaalahanke aiheuttaa vaikutuksia myös koululaisten liikkumiseen alueella.
Oysin sairaalahanke aiheuttaa vaikutuksia myös koululaisten liikkumiseen alueella.
Kuva: Matti Räty

Oulun yliopistollisen sairaalan rakennushankkeen työmaaliikenne vaikuttaa läheisen Kastellin koulun oppilaiden liikkumiseen pitkään. Koululaisten on oltava varovaisia liikkuessaan sairaalan lähellä.

Sairaalan alueella on nyt jo monta työmaata ja uusia työmaita tulee jatkuvasti lisää. OYS 2030 -rakennushankkeesta tiedotetaan, että isoja kuorma-autoja ja rekkoja kulkee koululaisten kulkutiellä, vaikka työmaa-ajot pyritään ohjaamaan muille reiteille kuin Kastellin koulutielle Sairaalarinteelle.

Nyt sairaalan lävistävällä Keskialueella liikkumista kannattaa välttää ja kiertää Aapistien kautta.

- Muutokset merkitään keltaisin liikennemerkein ja nuolen suunta osoittaa kulkusuuntaa. Muutoksia tulee kuitenkin tiheään, joten tämän päiväinen opastus voi olla erilainen ensi viikolla. Turvallisuuden takia olisi parempi kiertää Aapistien kautta kouluun, rakennushankkeen päävalvoja Arto Ollikainen sanoo.

Vaikka työmaa-ajot pyritään ohjaamaan muille reiteille kuin Kastellin koulutielle Sairaalarinteelle, isoja kuorma-autoja ja rekkoja kulkee koululaisten kulkutiellä.

- Isojen autojen kuljettajien on vaikea havaita koululaisia, joten toivomme heidän olevan erityisen varovaisia myös suojateillä, Ollikainen sanoo.

Rakennushanke lahjoitti Kastellin koulun 800 ala- ja yläkoululaiselle heijastimet turvallisuuden lisäämiseen pimenevää syksyä ajatellen.