Kaavoitus: Vä­li­ky­län ja Ruskon teol­li­suus­aluei­den väliin suun­ni­tel­laan uutta työ­paik­ka-aluet­ta

Sää: Ke­vät­tal­ven nätit päivät jat­ku­vat Oulun seu­dul­la, kes­ki­viik­ko­na voi tulla lisää lunta

Luitko jo tämän: Oulun ke­hu­tul­la tont­ti­po­li­tii­kal­la on kään­tö­puo­len­sa – Ve­ron­mak­sa­jien rahoja on myös tuh­lat­tu, arvioi apu­lais­pro­fes­so­ri

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Pääkirjoitus
Tilaajille

Kou­lu­lai­set ovat vaa­ras­sa Maik­ku­lan baa­nal­la – kau­pun­ki ei toi­veis­ta huo­li­mat­ta halua lisätä lii­ken­ne­merk­ke­jä

Oululaiskoulun väki haluaa Maikkulan baanalle liikennemerkkejä turvaamaan lasten liikkumista.Kaupunki ei ole suostunut pyyntöön, koska merkkien vaikutukseen ei uskota. Kannattaisi kuitenkin kokeilla.

Oululaisen Teuvo Pakkalan koulun opettajat, oppilaat ja heidän vanhempansa ovat huolissaan uudella Maikkulan baanalla koulumatkoillaan liikkuvien koululaisten turvallisuudesta.

He haluaisivat väylälle lapsista varoittavia liikennemerkkejä. Toistaiseksi toiveet ovat olleet turhia (Kaleva 11.12.). Perustelut kaupungin kieltäytymiseen ovat erikoisia.

Suuri osa Teuvo Pakkalan koulun oppilaista liikkuu baanaksi kutsutulla kevyen liikenteen väylällä ja sen risteyksissä joka päivä. He joutuvat sukkuloimaan vilkkaan pyöräliikenteen seassa. Koulumatkoillaan he käyttävät kahta alikulkua, joista erityisesti toinen on lapsille vaarallinen. Pyöräilijät tulevat risteykseen ja alikulkuun alamäkeä, jolloin vauhdit nousevat koviksi.  Vaarallisia tilanteita on ollut useita.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.