Reportaasi: Maail­man vaa­ral­li­sin vessa, ren­gas­rik­ko­ja ja odot­ta­ma­ton il­ma­len­to – hyppää kyytiin ja lähde ko­ke­maan, mil­lais­ta on ajaa läs­ki­pyö­räl­lä Kor­va­tun­tu­ril­le

Jääkiekko: Kärp­pien huip­pu­vi­rei­nen ve­nä­läis­vah­ti kertoo, kuka hän oikein on

Mainos: Kaleva Median ja­ka­ja­na saat vai­kut­taa omaan työ­mää­rää­si ja tienaat sen mu­kai­ses­ti. Klikkaa tästä täyt­tä­mään työ­ha­ke­mus.

Kotoa kar­ku­reis­sul­le li­vah­ta­nut si­sä­kis­sa kiipesi naa­pu­rin puuhun Yli­vies­kas­sa, herkut eivät hou­ku­tel­leet alas – pe­las­tus­lai­tos pelasti pin­tees­tä parin päivän jälkeen

Kotikissan karkureissu päättyi onnellisesti Jokilaaksojen pelastuslaitoksen avulla Ylivieskassa keskiviikkoiltana. 

Päivystävä palomestari Jarmo Myllymäki kertoo tiedotteessa, että karannut sisäkissa oli kiivennyt naapurin puuhun, eikä uskaltanut tulla alas maanitteluyrityksistä huolimatta. Kissa karkasi ja kiipesi puuhun myöhään maanantai-iltana. 

Myllymäen mukaan omistajaa ohjeistettiin hankkimaan kissan lempiruokaa puun alle ja rauhoittamaan lähiympäristö. Keino ei kuitenkaan tepsinyt parissa vuorokaudessa, joten pelastuslaitos ryhtyi toimiin kissan saamiseksi alas puusta. 

– Luonnollisesti, mikäli kissa on juuttunut vaikka kaulapannasta puuhun, niin se on kiireellisempi tehtävä, Myllymäki tarkentaa. 

Myllymäki kertoo, että Ylivieskan paloaseman pelastusyksikön jäsen haki vetotikkaita käyttäen kissan alas puusta omistajan syliin. 

Kissa vietti puussa noin 10 metrin korkeudessa lähes kaksi vuorokautta. Eläinlääkäri varmisti kissan kunnon pelastusoperaation jälkeen. 

Palomestari muistuttaa, että kissan pelastusoperaatiossa on oltava tarkkana, sillä kissa saattaa säikähtämällä pahentaa tilannetta kiipeämällä korkeammalle.