Tilaajille

Ko­ro­na­vuon­na yksi jos toinen on löy­tä­nyt oman si­säi­sen lei­po­jan­sa, mutta välillä olisi syytä ke­ven­tää – Näillä oh­jeil­la on­nis­tut

Monissa valmiissakin resepteissä raskaimmat ainesosat voi korvata muilla, kun opettelet muutamat perusasiat.

Lähes mustanpuhuvat tummasuklaaruudut ovat fudgemaisen täyteläisiä ja pehmeitä. Eivät makeita, mutta hyvin suklaisia.
Lähes mustanpuhuvat tummasuklaaruudut ovat fudgemaisen täyteläisiä ja pehmeitä. Eivät makeita, mutta hyvin suklaisia.
Kuva: Kaikki aitini reseptit

Sanotaan, että leivonnassa onnistuu parhaiten seuraamalla reseptien desejä ja grammoja tarkasti. Raaka-aineiden muutokset tai pois jättäminen vaikuttavat useimmiten maun lisäksi paljon myös leivonnaisen rakenteeseen, varsinkin kun kyseessä ovat rasva, sokeri ja kananmunat.

Reseptissä voi kokeilla vähentää rasvan ja sokerin määrää varovasti. Kovan rasvan voi korvata pehmeämmillä kasvisrasvoilla, ja rasvan tuomaa mehevyyttä leivonnaiseen voi saada korvaamalla osan omenasoseella, jugurtilla tai piimällä. Taikinoissa kerman voi korvata maidolla, ja täytteissä kermaa voi keventää rahkalla. Kermavaahto onnistuu myös erilaisista kasviperäisistä valmisteista (esimerkiksi soija, kaura, kookos). Valkoiset jauhot vaihdetaan täysjyvätuotteisiin.