Uimataito: Korona ai­heut­ti rajun not­kah­duk­sen lasten ui­ma­tai­toon ja nyt pe­lä­tään ener­gia­tal­koi­den vai­ku­tus­ta

Jääkiekko: Kärpät sai run­saas­ti tu­liai­sia Ville Koi­vu­sen hat­tu­temp­pu­näy­tök­ses­tä

Sisäilmaongelmat: Oulun Nor­maa­li­kou­lun si­sä­il­ma­on­gel­mat ovat taas ta­pe­til­la, reh­to­rin mukaan koulu on jat­ko­ajal­la

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ko­ro­na­syk­syn van­ki­su­ma ki­ris­tää ter­vey­den­huol­lon re­surs­sit ää­rim­mil­leen

Kun välttämätön kiireellinen hoitotyö täyttää päivät, ei ennaltaehkäisevään tai siviilielämään tukevaan työhön riitä aika.

Koronasyksynä vankiloihin on saapumassa ennätysmäärä erittäin huonokuntoisia vankeja. On epävarmaa, pystytäänkö nykyresurssein turvaamaan vankien perusoikeus riittäviin terveyspalveluihin.

Uhkana ovat vankikansalaisten sairauden ja kuoleman lisäksi myös heijastevaikutukset muuhun terveydenhuoltoon ja vankilaturvallisuuteen.

Koronapoikkeustilan ajan rajoitettiin lyhyiden vankeusrangaistusten (< neljä kuukautta) ja sakon muuntorangaistusten täytäntöönpanoa. Näin vankimäärää laskettiin ja vankilaepidemioilta vältyttiin.

Kertynyttä vankeusvelkaa on alettu purkaa, ja vankiloihin odotetaan seuraavien kuukausien aikana yli 4 000 ”rästivankia” normaalin vankimäärän lisäksi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.