Kaupunginjohtaja: Kah­dek­san kiin­nos­ta­vaa nimeä kertoo, ovatko he ha­ke­mas­sa

Jääkiekko: Oulun alueen ju­nio­ri­jouk­kueet pe­laa­maan taas omien lo­go­jen­sa alle

Teatteri: Kau­ris­mäen klas­sik­ko en­si-il­las­sa Oulussa

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ko­ro­na­ro­kot­teen jakelu on en­nen­nä­ke­mä­tön lo­gis­tiik­ka­haas­te – Suo­mes­ta löytyy osaa­mis­ta läm­pö­ti­la­sen­si­tii­vi­sen rahdin kä­sit­te­lys­tä, mutta uutta ovat mit­ta­suh­teet

Maailma seuraa jännittyneenä koronarokotteiden valmistumista. On korkea aika kohdentaa huomiota myös rokotuskampanjaan liittyviin käytännön järjestelyihin.

Rokotteet ja muut lääkevalmisteet ovat lämpötilasensitiivistä rahtia, jota tulee kuljettaa tarkasti oikeassa lämpötilassa. Ne kolme rokotetta, joita Suomi on varannut ja jotka nyt ovat lähimpänä hyväksyntää, vaativat kaikki eri säilytys- ja kuljetuslämpötilat.

Yhdelle riittää jääkaappilämpötila, mutta se ei saa jäätyä. Toinen vaatii normaalin pakaste-elintarvikkeiden kuljetukseen sopivan -20 astetta. Näillä näkymin ensimmäisenä myyntiluvan saava rokote vaatii huomattavia erityisjärjestelyjä aiheuttavan, vähintään -70 asteen ultra-kylmäkuljetuksen.

Suomessa ei tällä hetkellä ole yhtäkään ultra-kylmäketjun ylläpitämiseen pystyvää rahtiterminaalia ja tämän tason pakastimiakin on vain muutama. Maailmalla on käynnissä kova kilpailu vuokrattavista erikoisvarustetuista rahtikonteista, joissa pystytään ylläpitämään ultra-kylmäketjua.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.