Kaupat: Yk­si­näi­nen hal­pa­kaup­pa pyörii ket­ju­jen pu­ris­tuk­ses­sa Hau­ki­pu­taal­la

Kaleva Live: Katso suorana Oulun Py­rin­nön cheer­lea­de­rien jou­lu­näy­tös

Kolumni: Sek­suaa­li­nen ah­dis­te­lu on rikos ja siihen tulee suh­tau­tua sel­lai­se­na

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Pääkirjoitus
Tilaajille

Ko­ro­na­ra­joi­tus­ten purku on koko kan­sa­kun­nan hanke, jossa päät­tä­jil­tä vaa­di­taan har­kin­ta­ky­kyä ja kan­sa­lai­sil­ta sitkoa ja vas­tuun­ot­toa

Virusmuunnos omikron muutti koronapandemian luonnetta ja avaa tietä rajoituksista ulos. Sen onnistumiseksi tarvitaan harkittuja päätöksiä ja jokaiselta kansalaiselta henkilökohtaista vastuunottoa.

Koronavirus elää ja tarttuu Euroopassa, mutta monet maat ovat jo alkaneet purkaa koronarajoituksia. Suomikin.

Niin pitkälle meillä ei ole menty kuin Tanskassa, jossa maan hallitus purki helmikuun alusta lukien käytännössä kaikki rajoitukset.

Tanskan pääministeri Mette Frederiksen perusteli päätöstä sillä, että maan rokoteohjelma on onnistunut ja antaa siten vahvan suojan. Pääministerin mukaan maa voi nyt palata elämään "sellaisena kuin tunsimme sen ennen koronaa".

Lähitulevaisuus kertoo, miten maan käy. Tanskan vahvuus Suomeen ja moniin muihin maihin verrattuna on joka tapauksessa poikkeuksellinen rokotekattavuus: tiistain tiedon mukaan 80,9 prosenttia maan koko väestöstä oli saanut toisen annoksen ja 60,7 prosenttia kolmannen. Suomen vastaavat lukemat olivat tiistaina 73,7 ja 44,8 prosenttia.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.