Mainos

Ko­ro­na­ke­vät ja -kesä sen to­dis­ti: jä­sen­mak­su­ni yrit­tä­jä­jär­jes­töl­le maksaa itsensä ta­kai­sin mo­nin­ker­tai­ses­ti

Eija Hämäläinen, PPY:n hallituksen jäsen
Eija Hämäläinen, PPY:n hallituksen jäsen

Minulle kävi niin kuin monelle muullekin: korona vei kaikki messuihin ja tapahtumiin liittyvät toimeksiantoni. Laskut on silti maksettava, joten kevät kului työnhaussa. Toukokuussa pääsin aloittamaan BusinessOulussa teollisuuden ja cleantechin toimialakoordinaattorina. Työssäni autan pk-yrityksiä rahoitukseen, investointeihin, työllistämiseen ja kansainvälistymiseen liittyvissä kysymyksissä. Minulla on sivutoimilupa, joten pidän yritykseni Bitten toiminnassa. Eilen tein tarjousta ja maksoin Yrittäjien jäsenmaksun.

Olen ollut Oulun Yrittäjien jäsen yritykseni perustamisesta alkaen. Aloittavana yrittäjänä halusin tutustua muihin yrittäjiin ja etsiä aktiivisesti uusia asiakkaita. Jäsenenä pääsin maksuttomiin tapahtumiin, koulutuksiin ja verkkovalmennuksiin. Jäsenpalveluista ehdoton suosikkini on maksuton lakineuvonta, joka on yksinkertaisuudessaan nerokas. Yksi puhelinsoitto ja jäsennumeron tunnistamisen jälkeen minut yhdistetään keskustelemaan asiansa osaavan lakiammattilaisen kanssa. Olen hyödyntänyt myös järjestön neuvottelemia lukuisia jäsenalennuksia.

Koronakevät ja -kesä ovat osoittaneet, että jäsenmaksuni maksaa itsensä takaisin moninkertaisesti! Uutiskirjeet ja jatkuvasti päivittyvät Kaikki koronasta yrittäjille -sivut ovat kattavasti ja selkeästi neuvoneet kassavirran hallintaa, koronatukien hakemista ja työlainsäädännön soveltamista poikkeusoloissa. Aluejärjestömme on järjestänyt säännöllisesti paikallisyhdistysten puheenjohtajille ja luottamushenkilöille verkkotapaamisia sekä hankkinut rahoituksen palvelulle, joka auttaa yrityksiä ja yrittäjiä selviytymään koronan yli. Valtakunnallinen #autapientä -kampanja on kannustanut suomalaisia ostamaan tuotteita ja palveluita oman kylän tai kaupungin yrittäjiltä.

Harva meistä liittyy järjestön jäseneksi siksi, että se tekee ”edunvalvonta- ja vaikuttamistyötä”. Koronakriisi osoitti, että Yrittäjien jäsen kannattaa olla juuri tästä syystä.

Suomen Yrittäjien kannanotot, ehdotukset ja vaatimukset ovat näkyneet koronatoimissa. Esimerkiksi yksinyrittäjätuki, yrittäjien eläkevakuutusmaksujen pidennetyt maksuajat ja yrittäjien työttömyysturvaehtojen parantaminen ovat Yrittäjien ehdottamia toimenpiteitä, joista itsekin olen hyötynyt kevään aikana.

Meitä kuunnellaan, kun meitä on monta. Tule mukaan nauttimaan jäseneduista ja hyötymään vaikuttamistyön tuloksista: yrittajat.fi/liity.

Eija Hämäläinen, PPY:n hallituksen jäsen