Mainos

Korona sei­saut­ti se­nio­ri­toi­min­nan – Sirkka Arola lupaa, että syk­syl­lä mennään edes mes­suil­le ja jou­lu­kuus­sa jou­lu­ate­rial­le

PPY:n senioriverkostoryhmän puheenjohtaja Sirkka Arola harmittelee, että korona-aika on muuttanut monia suunnitelmia.

PPY:n senioriverkostoryhmän puheenjohtajalle Sirkka Arolalle ryhmä on tärkeä toisten ihmisten kohtaamispaikka.
PPY:n senioriverkostoryhmän puheenjohtajalle Sirkka Arolalle ryhmä on tärkeä toisten ihmisten kohtaamispaikka.
Kuva: Ester van Dam

PPY:n senioriverkostoryhmä on pitänyt kokouksen viimeksi marraskuussa 2020. Loppuvuodesta ryhmä valitsi johtoryhmän vetäjäksi Sirkka Arolan ja varalle Jorma Ketolan.

Koronarajoitusten aikana Arola on kysellyt jäsenien vointia sähköpostitse ja soittamalla. Jäsenet ovat puolestaan kirjoitelleet ahkerasti PPY:n seniorien facebooksivuilla. Marraskuun 2020 jälkeen ei ole ollut kokouksia.

Kaikki tapaamiset ja kokoontumiset ovat tällä hetkellä harmillisesti tauolla. Tarkoitus kuitenkin on, että seniorit pääsevät syyskuussa vuosittain järjestettäville Elä ja Nauti -messuille.

Ryhmä kaipaa erityisesti yhteisiä päivämatkoja lähialueille. ”Meillä on ollut myös perinteenä käydä teatterissa ja samalla syömässä.”

Senioriverkostoryhmä on pitänyt korona-aikana kokouksia teamsin kautta. ”Meillä on tarkoitus pitää johtoryhmän kokous kasvotusten kesäkuussa. Siinä päätämme loppuvuoden toiminnasta. Ainakin joulukuussa menemme jouluaterialle.”

Arola kertoo, että Suomen Yrittäjien senioriyrittäjäverkoston johtoryhmän tekemän kyselyn mukaan ihmiset kaipaavat nimenomaan yhdessäoloa, matkoja ja kulttuuria.

”Mielestäni ryhmä tuo turvaa erityisesti silloin, kun matkustetaan yhdessä ulkomaille”, Arola sanoo. Hän kertoo, että he ovat senioriryhmässä tehneet sellaisen haasteen, jossa jokaisen tulisi ulkoilla puolen tunnin ajan päivittäin.

Arolalle senioriverkostoryhmä on tärkeä, koska sitä kautta hän pysyy ajantasalla tapahtumista ja kohtaa ihmisiä. Senioriverkostoryhmään toivotaan lisää aktiivisia jäseniä. Ryhmään voivat liittyä jäseniksi myös vielä yritystoiminnassa mukana olevat.

Seniorit pystyvät myös siirtämään nuoremmille yrittäjille omia kokemuksiaan ja niin sanottua hiljaista tietoa. ”Vanhemmat jäsenet voivat toimia mentoreina nuoremmille yrittäjille.”

Sirkka Arola on tullut mukaan Yrittäjäjärjestöön jo 1980-luvulla. Yrittäjien puheenjohtajana hän toimi vuosina 1995–2001. Senioritoiminnassa Arola on ollut mukana ryhmän perustamisesta saakka eli vuodesta 2010 alkaen.

PPY:n senioriverkostoryhmä
  • Jäseniä 130
  • Johtoryhmän vetäjä Sirkka Arola, varalla Jorma Ketola
  • Ikärajaa ei ole
  • Seniorijäsenyys edellyttää, että maksaa seniorijäsenmaksun, jotta voi osallistua senioritoimintaan
  •  Voi olla myös yhtä aikaa jäsenyrittäjänä jäsen ja seniorijäsen 
  • Seniorijäsenillä on käytössä jäseneduista tällä hetkellä muun muassa polttoaine- ja vakuutusedut