Jalkapallo: Eemeli Rait­ti­nen olisi ha­lun­nut pelata enemmän AC Oulun lii­ga­jouk­kuees­sa

Kalakauppa: Nor­ja­lai­nen lohi ei ole niin kal­lis­ta kuin ihmiset ku­vit­te­le­vat

Taide: Elisa Her­net­kos­ken Vul­va-sar­ja syntyi van­hois­ta pos­ti­mer­keis­tä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Ko­ro­na-ai­ka on nos­ta­nut lä­hi­tuot­tei­den ar­vos­tus­ta – ke­säis­ten kelien myötä Oulun vaa­te­kau­pois­sa­kin alkaa näkyä asiak­kai­ta

Rags Fashion Oy:n omistaja, hallituksen puheenjohtaja Sami Karppinen ja myymälävastaava Eveliina Ojala kertovat kesäisten kelien vaikuttavan myyntiin positiivisesti.
Rags Fashion Oy:n omistaja, hallituksen puheenjohtaja Sami Karppinen ja myymälävastaava Eveliina Ojala kertovat kesäisten kelien vaikuttavan myyntiin positiivisesti.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Vallitseva koronaepidemia on varmasti saanut asiakkaat entistä enemmän huomaamaan kotimaisen ja mahdollisimman lähellä tuotettujen ruokatuotteiden merkittävyyden, Osuuskauppa Arina valikoimapäällikkö Janne Tapio luonnehtii.

Arinan myymälöissä on jo vuosikausia jatkunut pohjoissuomalaista alkuperää olevien tuotteiden ja tuotteiden jalostajien myynnin kasvu.

– Viime vuonna näissä tuotteissa tehtiin myyntiennätys ja sitä ennätystä tullaan jälleen tänä vuonna tällä vauhdilla kirkkaasti parantamaan, Tapio ennustaa.

K-Citymarket Kaakkurin kauppias Risto Kontturinkin mukaan paikallisten tuotteiden kysynnän kasvaneen.

– Paikallisia leipomo- ja lihatuotteita kysytään. Esimerkiksi Viskaalin ja Röngän tuotteita menee ja niiden myynti on toki koko ajan lisääntynyt, mutta ei ehkä niin korostetusti, Kontturi arvelee.

Muhoksella toimivan Viskaalin emäntä Tuula Kukkola-Räinä kertoo korona-ajan näkyneen etenkin tilakaupassa.

– Kun korona alkoi, koettiin, että haluttiin kotimaista ja haluttiin toisaalta tulla asioimaan pienessä kaupassa.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.