Kong­res­si­vie­rai­den mil­joo­nat jäivät viime vuonna käyt­tä­mät­tä Ou­lus­sa, mutta pe­ru­mi­sen sijaan ta­pah­tu­mia on siir­ret­ty – ”Täällä ha­lu­taan jär­jes­tää kong­res­se­ja, kun tilanne hel­pot­taa.”

Korona seisautti kongressimatkailun, mutta Oulun vetovoimaan kansainvälisten kokousten ja kongressien kaupunkina luotetaan, kerrotaan Oulun kaupungin tiedotteessa.

Talvinen Oulu.
Talvinen Oulu.
Kuva: Tero Suutari

Vuonna 2020 kaupungissa järjestettiin yhteensä 15 kansainvälistä kongressia. Vuosien 2017–2019 keskiarvo on noin 40 kongressia vuodessa, eli pudotus oli huomattava.

Oulussa yöpyvä ja palveluja käyttävä kongressivieras viettää kaupungissa noin 3,5 vuorokautta. Tänä aikana hän kuluttaa rahaa keskimäärin 250 euroa päivässä. Vuonna 2020 oululaisiin palveluihin jäi kongressivierailta käyttämättä arviolta neljästä viiteen miljoonaa euroa.

Oulussa halutaan kuitenkin järjestää kokouksia edelleen, kun tilanne helpottaa. Radisson Blu Oulu -hotellin johtaja Tarja Karvola kertoo, että syksyllä järjestämättä jääneitä kongresseja ei ole peruttu, vaan ne on siirretty tulevaisuuteen. Karvolan mielestä se kertoo Oulusta hyvänä kansainvälisten kongressien kaupunkina.

Kokousmatkailijoita tuovat Ouluun kansainväliset toimijat kuten korkeakoulut, tutkimuslaitokset, yliopistollinen sairaala, yritykset ja kaupunkiorganisaatio.

Oulu Convention Bureau (OCB) on osa kaupungin viestintä- ja tapahtumaryhmää. Se tarjoaa kongressin järjestämiseen apua ja neuvontaa veloituksetta.