Suviseurat: "Nämä ovat oikein hauskat fes­ta­rit", sanoo nuori seu­ra­vie­ras Anna Kar­hu­maa Lopen su­vi­seu­roil­la

Koronarajoitukset: Ko­ro­na­toi­met päät­ty­vät Suomen ra­joil­la per­jan­tai­na

Uimavedet: Katso Kalevan ui­ma­ran­ta­ko­nees­ta, kuinka puhdas vesi lä­hi­ran­nal­la­si on

Kom­ment­ti: Yksi sana riitti te­ke­mään Riikka Moi­la­ses­ta kes­tä­mät­tö­män mai­ne­hai­tan pörs­si­yh­tiöl­le

Etenkään terveys- ja sosiaalialalla toimivan yrityksen edustaja ei vain missään eikä milloinkaan voi käyttää sellaista sanaa, jota Moilanen valtuustossa käytti, kirjoittaa pääkirjoitustoimittaja Pekka Mikkola kommentissaan.

Riikka Moilanen ja lääkärikeskuksen ylilääkäri Pasi Kurtti kuvattiin Pihlajalinnan Oulun tiloissa tammikuun alussa. Moilanen joutui jättämään toimitusjohtajan tehtävät tiistaina valtuustopuheidensa vuoksi.
Riikka Moilanen ja lääkärikeskuksen ylilääkäri Pasi Kurtti kuvattiin Pihlajalinnan Oulun tiloissa tammikuun alussa. Moilanen joutui jättämään toimitusjohtajan tehtävät tiistaina valtuustopuheidensa vuoksi.
Kuva: Jukka Leinonen

Riikka Moilasen pesti Pihlajalinna Oulun toimitusjohtajana päättyi runsaan vuoden jälkeen potkuihin.

Syyksi riitti yksi sana, "ihmisroska", jota keskustavaltuutettu käytti maanantai-iltana Oulun kaupunginvaltuustossa.

Sanalla Moilanen viittasi niihin viinaa ja ehkä huumeitakin käyttäviin ihmisiin, jotka viettävät aikaa Oulun Isollakadulla – harmillisesti juuri Pihlajalinnan toimitilojen edessä.

Pihlajalinnan näkökulmasta ei ole suurta väliä, oliko kyseessä vain huulilta lipsahtanut surkea kuvailmaus vai näkyvätkö sananvalinnan takana jyrkät asenteet päihdeongelmaisia kohtaan.

Etenkään terveys- ja sosiaalialalla toimivan yrityksen edustaja ei vain missään eikä milloinkaan voi käyttää sellaista sanaa.

Aikana, jolloin maassa käydään kovaa poliittista keskustelua siitä, voidaanko julkisia terveyspalveluja antaa yksityisten yritysten hoitoon, tilanne on vielä herkempi.

Julkisen terveydenhuollon apajille pyrkivä yritys ei voi katsoa läpi sormien sellaista mainehaittaa, jonka Moilanen aiheutti.

Bisnesmaailmassa pilli soi ulosajon merkiksi vielä herkemmin kuin politiikassa.

Vuosien mittaan kuultu fraasi "kannan tästä täyden poliittisen vastuun" ei useinkaan merkitse muuta kuin että poliitikko ponnistelee kahta kauheammin pitääkseen kiinni asemastaan ja toivoo pölyn pian laskeutuvan.

Kirjoittaja on Kalevan pääkirjoitustoimittaja.