Vihapuhe: Lauri Nikula antoi tör­ky­pu­heen virrata vuosia, kunnes mitta tuli täyteen

Ruoka: Ou­lu­lais­ten ba­naa­nit kyp­sy­vät Van­taal­la

Harrastukset: Suo­si­tuil­le ke­ra­miik­ka­kurs­seil­le pääsee Oulussa vain tuu­ril­la

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Kom­ment­ti: Ruot­sa­lais­ten kat­so­mi­nen kieroon on mennyt jo ylikin, arvioi tutkija – "Heti kun tuli pa­niik­ki, na­tio­na­lis­mi nosti pää­tään"

Ruotsissa ihmisiä kuolee kymmenen kertaa enemmän kuin naapurimaissa, mutta luottamus instituutioihin rapisee vain vähän. Professori Kimmo Grönlundin mukaan tilanne voi muuttua, mikäli Ruotsi-vastaisuus kasvaa.Tukholmassa lämpömittarin lukemat kohosivat eilen 30 asteeseen. Moni hakeutui veden äärelle. Kuva Mälaren-järven rantapuistosta.
Tukholmassa lämpömittarin lukemat kohosivat eilen 30 asteeseen. Moni hakeutui veden äärelle. Kuva Mälaren-järven rantapuistosta.
Kuva: Stina Stjernkvist/TT

Ruotsi on saanut poikkeavasta koronalinjastaan kritiikkiä, mutta kansalaisten usko on kuitenkin pysynyt. Åbo Akademin valtio-opin professorin Kimmo Grönlundin mukaan tilanne voi muuttua mikäli Ruotsi-vastaisuus kasvaa.

– Mikäli ruotsalaiset kokevat, että heitä kohdellaan eri tavoin kuin muita, luottamus maan instituutioihin ja valittuun korona-linjaan voi alkaa horjua, Grönlund toteaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.