Energia: Kau­ko­läm­pö kal­lis­tuu Oulussa ensi vuonna

Polttopuut: Polt­to­puun ostajia on Poh­jois-Poh­jan­maal­la nyt jonossa al­ku­tal­veen asti

Tilaajille

Kom­ment­ti: Hal­la-ahon il­moi­tus säh­köis­ti po­li­tii­kan kesän – pu­heen­joh­ta­jan vaih­tu­mi­nen voi hel­pot­taa tietä hal­li­tuk­seen

Jussi Halla-aho jättää seuraajalleen puolueen, joka nykykannatuksellaan voi uskottavasti kilpailla pääministerin paikasta. Puheenjohtajan vaihtaminen tarjoaa luontevan mahdollisuuden muuttaa linjaa paremmin muille puolueille kelpaavaksi, kirjoittaa Lännen Median Jussi Orell.

Jussi Halla-aho ja Matti Putkonen seurasivat puoluejohdon vaalivalvojaissa kuntavaalien ääntenlaskun etenemistä.
Jussi Halla-aho ja Matti Putkonen seurasivat puoluejohdon vaalivalvojaissa kuntavaalien ääntenlaskun etenemistä.
Kuva: Jussi Orell

Jopa etäyhteyden avulla aisti, että puheenjohtajuudesta vetäytymisestä kertominen oli Jussi Halla-aholle tunteikas hetki. Neljä vuotta puoluetta vetänyt Halla-aho kertoi maanantaina, ettei hae jatkokautta puoluekokouksessa Seinäjoella elokuussa. Kovilla tunnusti olevansa myös puoluetoimiston Matti Putkonen. Eikä ihme, sillä perussuomalaiset on puolueena henkilöitynyt puheenjohtajaansa erityisen vahvasti.

Hetken mielijohteesta Halla-aho ei päätöstään tehnyt. Hän sanoi kertoneensa ratkaisustaan "lähimmälle lähipiirilleen" jo viime kesänä. Puolueen johto sai tietää asiasta kuluvan vuoden tammikuussa ja eduskuntaryhmä kuntavaalien jälkeen.