Pohteen säästöt: Liminka me­net­tää ter­veys­kes­kuk­sen

Ravintolat: Tes­ta­sim­me Oulun Pekurin ra­men-pai­kan

Syyte: Tur­val­li­suus­alan opet­ta­ja kouri opis­ke­li­joi­ta ja uhkaili hak­kaa­mi­sel­la

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Kom­ment­ti: Ei ole väliä, ym­mär­rät­kö pää­mi­nis­te­rin bi­le­tys­tä tai so­me­tus­ta – Relaa boomer tar­koit­taa sitä, että nuoret eivät ole se­li­tyk­siä velkaa

Jos saa osakseen boomer-nimittelyä, kannattaa pysähtyä miettimään, yrittääkö itse sotkeutua toisen yksityisasioihin. Sukulaisnuoren ei tarvitse perustella omia vapaa-ajan valintojaan, kuten ei pääministerinkään.

Pääministeri Sanna Marin julkaisi lauantaina Instagramissa tarinapäivityksen, johon hän on liittänyt Benjaminin kappaleen BOOMERi. Laulussa sanotaan relaa boomer, jäitä hattuun, ota coolimmin. Päivitystä ennen julkisuudessa oli viikon aikana mässäilty Marinin epäsoveliaisuudella: hän kun on pääministeriydestä huolimatta kuin tavallinen kolmekymppinen, joka juhlii, käyttää somea ja vaihtaa ajoittain tyyliään.

Boomerilla (lausutaan buumeri) on virallisesti vain yksi merkitys: baby boomers, eli Suomessa sotien jälkeisiin suuriin ikäluokkiin 50-60-luvuilla syntyneet ihmiset. Hyvin nopeasti, eikä täysin perusteetta sanalle lätkäistiin mediassa toinen merkitys: kalkkis.

Sosiaalisessa mediassa kauhistuttiin. Kuinka Marin voi halventaa vanhempia ihmisiä, jotka ovat tehneet suuren työn tämän maan rakentamisessa? Kuinka epäkunnioittavaa, huonoa käytöstä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.