Säästötoimet: Mitä ti­loil­le käy, kun il­mas­toin­ti sul­je­taan yöksi? Ky­syim­me oleel­li­sia ky­sy­myk­siä Oulun sääs­tö­toi­mis­ta

Kalakauppa: Nor­ja­lai­nen lohi ei ole niin kal­lis­ta kuin ihmiset ku­vit­te­le­vat

Taide: Elisa Her­net­kos­ken Vul­va-sar­ja syntyi van­hois­ta pos­ti­mer­keis­tä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Kolumni
Tilaajille

Ko­lum­ni: Kem­pe­leen Kirin tehtävä vä­li­eris­sä on yhtä aikaa yk­sin­ker­tai­nen ja lähes mah­do­ton: py­säyt­tää Roope Kor­ho­nen

Miesten Superpesiksen välierissä on tarjolla aimo annos pohjoisen hegemoniaa, vaikka kiistakumppanit ovat uudet. Kempeleen Kiri ja Sotkamon Jymy eivät ole aiemmin kohdanneet pudotuspeleissä, mutta KeKi-leirissä on liuta miehiä, joille Kainuun mitalijuna on tuttu vastus syksyllä.

Jymy lähtee välieräsarjaan suosikkina. Runkosarjan kakkonen on ennakkoasetelmissa etulyöntiasemansa ansainnut. Se onnistui kaatamaan puolivälierissä Kiteen Pallon suoraan neljässä ottelussa, mikä tuo Jymylle valtavan edun fyysisiä voimasuhteita punnittaessa. Kun Jymy hioi viime viikolla välieräkuvioitaan, KeKi tahkosi peräti seitsemän ottelun riistävän puolivälieräsarjan JoMa:a vastaan.

KeKi pelasi joka toinen päivä ja matkusti 400 kilometriä suuntaansa. KeKi:llä on ollut kaksi päivää aikaa ladata akkunsa välierien vaatimalle tasolle.

Välieräpaikassa purkautui paljon iloa, ja se oli monella tapaa KeKi:lle jo mestaruus. Nyt joukkueen pitää olla valmis uuteen haasteeseen. Se on varmaa, että kapteeni Tuomas Jussila piiskaa ryhmänsä sellaiseen henkiseen tilaan, ettei yksikään pelaaja ole tyytyväinen ainoastaan kauden jatkumiseen syyskuun puolella.

KeKi ja Jymy kohtasivat runkosarjassa neljästi – voitot menivät Jymylle 3–1. Kaksi viimeisintä voittoaan Jymy nappasi supervuoron jälkeen.

Millä eväillä KeKi voi kukistaa Jymyn?

Tehtävä on yksinkertainen, mutta samalla kenties vaikein, mitä pesäpallokentillä voi pelaajilta vaatia: pysäyttää Roope Korhonen. Jymyn pitkäaikaisen lyöjätykin sivallusten perässä on juossut koppari jos toinenkin vuosien saatossa.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.