Pääkirjoitus: Me­taa­nia ei saa päästää il­ma­ke­hään – iki­rou­dan su­la­mi­nen on koh­ta­lo­kas­ta

Sanna Marin: Pää­mi­nis­te­ri vas­tai­li toi­mit­ta­jien ky­sy­myk­siin juh­li­mi­ses­taan

Ko­koo­mus jatkaa suo­si­tuim­pa­na puo­luee­na Ylen kan­na­tus­ky­se­lys­sä, SDP ja pe­rus­suo­ma­lai­set seu­raa­vat – Vih­rei­den kan­na­tus­ta vuotaa va­sem­mal­le

Kokoomus on pitänyt paikkansa maan suosituimpana puolueena Ylen tuoreessa kannatuskyselyssä. Kakkossijaa pitää SDP ja kolmantena on perussuomalaiset.

Prosentteina kannatukset ovat kokoomuksella 20,9 prosenttia, SDP:llä aavistuksen aiemmasta noussut 19,3 prosenttia ja perussuomalaisilla 17,7 prosenttia.

Ylen kyselyssä suurin muutos tapahtui vihreiden kannatuksen luisussa. Se laski syyskuun seurantajaksolla kokonaisella prosenttiyksiköllä verrattuna elokuun lukemaan ja oli nyt 10,4 prosenttia.

Samaan aikaan vasemmistoliitto kasvatti kannatustaan saman verran eli prosenttiyksiköllä  8,6 prosenttiin. Ylen mukaan kannatusmittauksen tausta-aineistosta näkyy, että vihreiden kannatus on vuotanut vasemmistoliitolle ja osin SDP:lle eli siirtymä tapahtuu näiden hallituspuolueiden kesken.

Syyskuun aikana vihreät on näkynyt julkisuudessa muun muassa puoluekokouksen hyväksyttyä aloitteen, jossa esitetään kannabiksen laillistamista Suomessa. Vain muutaman äänen enemmistöllä hyväksytty aloite jakoi puoluetta sisäisesti.

Keskustan kannatuksessa nähtiin aavistus nousua 12,6 prosenttiin.

Kokonaisuutena muutokset ovat pieniä, ja kaikki kyselyssä todetut muutokset mahtuvat kahden prosenttiyksikön virhemarginaalin sisään.

Reilun 1 750 kantansa ilmoittaneen vastaajan kyselyn Ylelle toteutti Taloustutkimus.