Oulu: Val­tio-omis­ta­ja vaatii, että Oulun len­to­yh­tey­det saadaan pa­rem­mik­si

Kadonneet: Suun­nis­tus­ki­sa sai uuden kään­teen, kun Mu­hok­sen met­säs­tä löytyi Kel­los­ta ka­don­nut nainen

Peruskoulu: Ou­lu­lais­opet­ta­ja kertoo, mikä kä­si­työn ope­tuk­ses­sa meni pieleen

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Ko­koo­muk­sen etu­mat­ka pe­rus­suo­ma­lai­siin pie­ne­nee, SDP kol­man­te­na – kes­kus­ta pysyy alle 10 pro­sen­tin kan­na­tuk­ses­sa, kertoo HS:n gallup

Kolmen kärki on vain noin kahden prosenttiyksikön päässä toisistaan.

Helsinki

Helsingin Sanomien tuoreen mielipidemittauksen mukaan kolmen suosituimman puolueen kannatusluvut ovat nyt parin prosenttiyksikön sisällä toisistaan.

Kokoomuksen kannatus on pienentynyt edellisestä mielipidemittauksesta, mutta se jatkaa edelleen suosituimpana puolueena 21,3 prosentin kannatuksellaan. Perussuomalaiset nosti kannatustaan 20 prosenttiin ja Sdp 19,2 prosenttiin.

Neljänneksi suosituin puolue on keskusta 9,6 prosentin kannatuksella. Sen jälkeen tulee vihreät 9,4 kannatuksella.

Riikka Purran johtama perussuomalaiset on nostanut kannatustaan 20 prosenttiin.
Riikka Purran johtama perussuomalaiset on nostanut kannatustaan 20 prosenttiin.
Kuva: Mauri Ratilainen

Mielipidemittauksessa vasemmistoliiton kannatus oli kahdeksan prosenttia, RKP:n 4,4 prosenttia, kristillisdemokraattien 3,9 prosenttia sekä muiden 2,2 prosenttia. Liike Nyt:iä äänestäisi tällä hetkellä kaksi prosenttia vastaajista.

Kantar Public toteutti tutkimuksen Helsingin Sanomien toimeksiannosta. Tutkimusaineisto kerättiin tammikuun 16. päivän ja helmikuun 10. päivän välillä. Tutkimusta varten haastateltiin puhelimitse noin 2 400 henkilöä.

Otos edustaa Suomen 18–79-vuotiasta väestöä pois lukien Ahvenanmaan maakunnassa asuvat. Otos muodostettiin monivaiheisella ositetulla otannalla.

Virhemarginaali on noin 2,1 prosenttiyksikköä suuntaansa isoimpien puolueiden kohdalla.

Haastatelluista 32 prosenttia ei joko osannut tai halunnut sanoa, mitä puoluetta äänestäisi eduskuntavaaleissa, tai sanoi ettei kävisi äänestämässä.