Itsenäisyyspäivä: Näin suuri paraati Oulussa jär­jes­te­tään

Kolumni: Suo­ja­tien ylit­tä­mi­nen Oulussa on uh­ka­pe­liä hen­gel­lä

Kunniamerkit: Katso, ketkä poh­jois­suo­ma­lai­set saivat it­se­näi­syys­päi­vän kun­nia­mer­kit

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Ko­koo­muk­sen etu­mat­ka lyhenee – kolme suurta puo­luet­ta ovat lähes ta­sois­sa tuo­rees­sa HS-gal­lu­pis­sa

Keskusta on kammennut jonkin verran ylöspäin kannatuskuopastaan.

Kokoomuksen etumatka perussuomalaisiin ja sosiaalidemokraatteihin on supistunut ja kolme suurta puoluetta ovat lähes tasoissa, ilmenee Helsingin Sanomien uudesta kannatuskyselystä.

Kyselyn mukaan kokoomusta kannatti nyt 19,8 prosenttia vastaajista, kun puolue vielä viime viikon HS-gallupissa sai 20,8 prosentin tuen.

Perussuomalaiset ja SDP keräsivät molemmat 19,2 prosentin kannatuksen. Molemmat ottivat 0,1 prosenttiyksikköä takapakkia viime viikon kyselyyn verrattuna.

Keskusta on kirinyt ja sen kannatus on noussut edellisestä mittauksesta 0,7 prosenttiyksikköä 11,4 prosenttiin.

Viidennestä sijasta kamppailevat vihreät ja vasemmistoliitto. Molempien kannatus oli noussut edellisestä mittauksesta 0,1 prosenttiyksikköä. Vihreille kertyi 8,4 prosentin kannatus, vasemmistoliitolle 8,3 prosenttia.

RKP:n kannatus oli ennallaan 4,5 prosentissa ja kristillisdemokraattien 4 prosentissa. Liike Nytille mitattiin 1,9 prosentin tuki. Muiden puolueiden yhteenlaskettu kannatus oli noussut 2,7 prosentista 3,3 prosenttiin.

Kantar Publicin tekemän tutkimuksen virhemarginaali on 2,1 prosenttiyksikköä suuntaansa suurimpien puolueiden kohdalla.

Tutkimusta varten haastateltiin puhelimitse noin 2 000 henkilöä. Aineisto kerättiin 9.3–25.3. Vastanneista 35 prosenttia ei halunnut kertoa kantaansa tai ilmoitti, ettei aio äänestää eduskuntavaaleissa.