Tilaajille

Kokeile vii­kon­lop­pu­na por­tu­ga­li­lais­ta pe­rin­ne­ate­riaa 1600-lu­vul­ta – 86-vuo­tias pal­kit­tu kokki jakaa nyt re­sep­te­jään suo­ma­lai­sil­le

Lihamuhennoksen valmistus kannattaa aloittaa edellisenä iltana lihan suolaamisella. Varsinainen kokkaaminen kestää pari tuntia. Jälkiruuaksi Beja da Cunha tarjoilee Mechidos Douradosia eli kultaista pähkinä-rusinapaistosta.

Antonieta Beja da Cunha on Portugalissa tunnettu perinneruokien kokki, joka on voittanut kilpailuja ja tehnyt keittokirjoja.
Antonieta Beja da Cunha on Portugalissa tunnettu perinneruokien kokki, joka on voittanut kilpailuja ja tehnyt keittokirjoja.
Kuva: JONNY KAHLEYN DIEB

Vuosikymmeniä sitten Antonieta Beja da Cunha sai museolta tehtävän tutkia portugalilaisia kansallispukuja. Siitä innostuneena hän alkoi tehdä kansallispukuisia nukkeja. Seuraavaksi hän kiinnostui kotimaansa perinneruuista, joita hän on kokannut nyt jo 27 vuotta.

Pääruoka Cozido a Portuguesa on 1600-luvulta oleva ruoka, joka sopii viikonlopun juhla-ateriaksi. Sen valmistusaika on noin 1 tunti 45 minuuttia.