Varoitus: Ajokeli on monin paikoin edel­leen huono tai jopa erit­täin huono

Klas­sik­ko­eväs Renun eri­koi­nen heräsi taas henkiin

Oululainen klassikkoeväs Renun erikoinen herätettiin kuukausi sitten henkiin – jo toisen kerran.

Alkuperäisessä Renussa on jauhelihapihviä, lauantaimakkaraa, juustoa ja kananmunaa pitkittäin leikatun leivän välissä. Tähän päivään modernisoidussa versiossa on myös salaattia ja kastiketta.
Alkuperäisessä Renussa on jauhelihapihviä, lauantaimakkaraa, juustoa ja kananmunaa pitkittäin leikatun leivän välissä. Tähän päivään modernisoidussa versiossa on myös salaattia ja kastiketta.
Kuva: Teija Soini

Oululainen klassikkoeväs Renun erikoinen herätettiin kuukausi sitten henkiin – jo toisen kerran. Hintan kopilla kehitettyä perinnemättöä saa nyt Lehtogrilliltä.

Alkuperäisessä Renussa on jauhelihapihviä, lauantaimakkaraa, juustoa ja kananmunaa pitkittäin leikatun leivän välissä. Tähän päivään modernisoidussa versiossa on myös salaattia ja kastiketta.

Yrittäjä Tarja Ainassaari kertoo, että Renun erikoinen teki paluun asiakkaiden toiveista.

- Lisäksi se on hyvä tuote ja pidämme siitä itsekin. Ei kaikkea vanhaa saa hävittää. Ja koska pikaruokapaikkoja on paljon, meidän tehtävämme tässä joukossa on vaalia perinteitä.

Oulun yliopiston arkeologian lehtori Janne Ikäheimo tutustui Renuun jo Hintan kopilla.

- No tämähän maistuu grilliruualta. Mutta leivän kuiva tuntu kitalaessa on juuri se, mikä vie tätä kohti Renua, Ikäheimo kommentoi Renua mutustellessaan uudestaan syntynyttä perinnemättöä.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä kaupunkilehti, joka ilmestyy Oulun alueella torstaisin.