Ki­vi­har­jun­tien jatkeen ra­ken­ta­mi­nen alkaa vuoden alussa OYSin tun­tu­mas­sa – uusi py­sä­köin­ti­ta­lo val­mis­tuu ke­vääl­lä

Tietyöt ja uudisrakentaminen vaikeuttavat Oulun yliopistollisen sairaalan alueelle liikkumista myös ensi vuoden alussa, kerrotaan Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin tiedotteessa.

Uudesta pysäköintitalosta noin 60 prosenttia on valmiina. Rakennus avautuu asiakkaille keväällä.
Uudesta pysäköintitalosta noin 60 prosenttia on valmiina. Rakennus avautuu asiakkaille keväällä.
Kuva: Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri

Tietyöt ja uudisrakentaminen vaikeuttavat Oulun yliopistollisen sairaalan alueella liikkumista myös ensi vuonna, kerrotaan Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin tiedotteessa.

Merkittävä tietyö alkaa sairaala-alueen eteläpuolella vuodenvaihteen jälkeen, kun Kiviharjuntien jatkeen rakentaminen käynnistyy. Nykyisin tie päättyy avohoitotalon ja Medipoliksen eteen. Tieyhteyttä on tarkoitus jatkaa rakennusten edestä etelään. Tien on tarkoitus kääntyä Plaanaojan vierestä kohti Kastellin monitoimitaloa. Tie yhdistyy Sairaanrinteen liikenneympyrään.

Oulun kaupunki aloittaa Kiviharjuntien katutyöt Kastellin monitoimitalon edestä, ja uuden yhteyden on tarkoitus valmistua lokakuussa. 

Lisäksi kevään aikana aloitetaan sairaalan rampin purkutyöt keskuskadulla. Purkaminen tehdään vaiheittain ja sen aikataulusta kerrotaan hankkeen edetessä.

Uusi parkkitalo valmiiksi keväällä

OYSin lounaispuolelle rakennetaan parhaillaan uutta pysäköintitaloa, joka on määrä saada käyttöön huhti-toukokuussa. Rauhaparkkiin tulee yli 800 parkkipaikkaa.

Hankkeen projektipäällikkö Elina Timisjärvi kertoo, että lähes 60 prosenttia rakennuksesta on valmiina.

Alkuvaiheessa uuteen parkkitaloon pääsee Professorintien kautta Oulun rauhanyhdistyksen pihan kautta. Kun Kiviharjuntien jatke valmistuu, myös toinen sisäänkäynti otetaan käyttöön.

Tällä hetkellä sairaalan asiakkaat voivat pysäköidä sairaalan edessä oleville parkkipaikoille, Medipoliksen eteen, Rehaparkkiin tai Avohoitotalon tai Kontinkankaan parkkitaloon.

Juttua korjattu 19.12. kello 9.50. Kiviharjuntien jatke valmistuu lokakuussa eikä touko-kesäkuussa kuten jutussa mainittiin.