Käräjäoikeus: Omis­ta­jal­ta ka­ran­nut koira puri toista koiraa ja miestä Rak­si­las­sa

Jääkiekko: Kärpät ru­tii­ni­voi­tol­la kiinni ko­ti­etuun – Seu­raa­vak­si edessä tup­la­pe­lit HIFK:ta vastaan

Hyvinvointialueet: Me­ri-Lap­pi pohtii eroa­van­sa Lapista ja liit­ty­vän­sä Poh­tee­seen

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Kir­jas­to­au­to Kaunon pal­ve­lut mo­ni­puo­lis­tu­vat – autoon voi tu­tus­tua useissa ta­pah­tu­mis­sa syksyn aikana

Kirjastoauto Kauno Pohjois-Ritaharjun koulun edustalla.
Kirjastoauto Kauno Pohjois-Ritaharjun koulun edustalla.
Kuva: Maria Holappa, Oulun kaupunginkirjasto

Oulun kaupunginkirjasto otti tammikuussa 2022 käyttöön uuden kirjastoauto Kaunon. Tuore monitoimiauto palvelee yli kahtakymmentä Oulun koulua sekä kuntalaisia noin 60 katupysäkillä.

Auton toiminnot on suunniteltu niin, että auto muuntautuu nopeasti ja helposti vastaamaan erilaisia käyttötarpeita. Suunnittelussa on otettu huomioon myös esteettömyys- ja saavutettavuusseikat, joilla varmistetaan pääsy kaikille asiakkaille monipuolisten palvelujen pariin.

Kevään aikana on suunniteltu eri yhteistyökumppaneiden kanssa millä kaikilla tavoin monitoimiautoa voi hyödyntää. Se tarjoaa mahdollisuuden erilaisten palvelujen viemiseksi kuntalaisten tutustuttavaksi.

Kohteet on mietitty kuntalaisten normaalien asiointipolkujen varrelle, jotta palvelun löytäminen ja siihen tutustuminen olisi asiakkaille mahdollisimman helppoa.

Monitoimipäivät syyskaudella ovat 5.9., 26.9., 4.10., 25.10., 2.11., 23.11., 1.12. ja 15.12. Näinä päivinä Kaunolla ei ajeta normaaleja aikataulun mukaisia iltareittejä.

Ensimmäisenä monitoimipäivänä 5.9.2022 Kauno lähtee yhdessä Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry:n ja Eloa ja iloa kylille -hankkeen kanssa Ritaharjun Ideaparkille klo 16.00–19.00. Muiden päivien ohjelmasta tiedotetaan lähempänä ajankohtaa. Päivien ohjelman voi tarkistaa myös kirjaston kotisivuilta.