Kaavoitus: Vä­li­ky­län ja Ruskon teol­li­suus­aluei­den väliin suun­ni­tel­laan uutta työ­paik­ka-aluet­ta

Sää: Ke­vät­tal­ven nätit päivät jat­ku­vat Oulun seu­dul­la, kes­ki­viik­ko­na voi tulla lisää lunta

Luitko jo tämän: Oulun ke­hu­tul­la tont­ti­po­li­tii­kal­la on kään­tö­puo­len­sa – Ve­ron­mak­sa­jien rahoja on myös tuh­lat­tu, arvioi apu­lais­pro­fes­so­ri

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kireitä siimoja Väylän re­hel­li­sil­le ka­las­ta­jil­le

Miltä näyttää luontosuhteemme Tornion-Muonionjoen lohestuksen valossa? Alkukauden havaintojen mukaan se näyttäytyy jälleen kummallisena: tähän mennessä olen pannut merkille kiellettyjä pyyntitapoja (jopa keskellä kirkasta päivää) ja kiintiöistä välittämättömyyttä. Piakkoin havaintoihin voitaneen lisätä myös rauhoitusajoista piittaamattomuutta.

Mikäli Luken ennusteet hyvästä lohivuodesta eivät realisoidu, niin luvassa on syyttäviä sormia merikalastuksen suhteen. Ei niinkään lohen itsensä vuoksi, vaan lähinnä siksi, ettei oma pyynti ole onnistunut odotusten mukaisesti.

Ja jos kalan määrä jää vähäiseksi, niin ponnistukset luonnollisesti maksimoidaan tappiin asti. Elokuussa asia nimittäin korjataan, jottei muun muassa saamamiehen maine vaarantuisi. Lisäksi lienee turhaa mainita, miten valikoivaan kalastukseen paikoin yhä suhtaudutaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.