Kaavoitus: Vä­li­ky­län ja Ruskon teol­li­suus­aluei­den väliin suun­ni­tel­laan uutta työ­paik­ka-aluet­ta

Sää: Ke­vät­tal­ven nätit päivät jat­ku­vat Oulun seu­dul­la, kes­ki­viik­ko­na voi tulla lisää lunta

Luitko jo tämän: Oulun ke­hu­tul­la tont­ti­po­li­tii­kal­la on kään­tö­puo­len­sa – Ve­ron­mak­sa­jien rahoja on myös tuh­lat­tu, arvioi apu­lais­pro­fes­so­ri

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Pääkirjoitus
Tilaajille

Kiitos, Lumi ja Pyry, ja hyvää matkaa ta­kai­sin kotiin

Kiinalaispandat eivät tuoneetkaan Ähtärin eläinpuistolle jättinostetta vaan miljoonalaskun. Valtiolle sen kuittaus ei kuulu edes poliittisista syistä. Jos eläinten ylläpidolle ei löydy rahoittajaa yritysmaailmastakaan, vuokrattu kaksikko on parasta palauttaa kotiin.

Sympaattiset isopandat Lumi ja Pyry elävät Ähtärin eläinpuistossa autuaan tietämättöminä siitä, millainen kuhina niiden ympärillä nyt käy. Kohu on syntynyt siitä, että eläinpuiston tulot ja kaupunginkaan rahat eivät riitä eläinten vuokriin ja ylläpitoon. Apuun on huudettu jo valtiotakin.

Eläinpuisto oli jo saamassa viiden miljoonan euron hätäavun valtion lisäbudjetista, mutta kun asiasta nousi kohu, esitys vedettiin pois. Kriitikot muistuttivat muun muassa, että rahoilla olisi parempaa käyttöä Suomen omien uhanalaisten lajien suojelussa.

Jos pandat jäävät Suomeen, ei lasku todennäköisesti edes olisi ollut viimeinen veronmaksajien piikkiin painettava. Pandat on vuokrattu Suomeen 15 vuodeksi, ja vuokra-aikaa on jäljellä kymmenen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.