Kolumni: Na­to-jä­se­nyys on so­ti­laal­lis­ta liit­tou­tu­mis­ta syvempi asia, ja Poh­jois-Suo­men asemaa se vah­vis­taa

Kärpät: Ari Stenius jatkaa Oulun Kärp­pien lii­gaot­te­lui­den se­los­tus­ta Radio Ka­le­vas­sa

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Pääkirjoitus
Tilaajille

Kiis­te­ly on­nis­tuu myös suut­tu­mat­ta – laa­duk­kaa­seen kes­kus­te­luun kuuluu asia­pi­toi­nen ar­gu­men­toin­ti

Matalamielisyyttä voitaisiin torjua, jos kuntapäättäjät sopisivat avoimesti käyttäytymisen pelisäännöt. Vastuullisen median on syytä tukea kehittävää asiapitoista keskustelua, kun digitaaliset alustat madaltavat kynnystä tunnepitoiseen häiriköintiin.

Oulun kaupunginvaltuusto piti helmikuussa 2020 kokouksensa Oulun teatterin Pikisalissa, jossa myös uuden valtuuston on tarkoitus aloittaa elokuussa.
Oulun kaupunginvaltuusto piti helmikuussa 2020 kokouksensa Oulun teatterin Pikisalissa, jossa myös uuden valtuuston on tarkoitus aloittaa elokuussa.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen/Arkisto

Kaupunginvaltuusto Lahdessa hyväksyi alkuvuodesta itselleen käyttäytymisohjeet kitkeäkseen kuntapolitiikkojen epäasiallisuuksia. Ohjeistuksen mukaan häirintää tai minkäänlaista vähättelevää toisten kohtelua ei sallita puheissa eikä teoissa kun luottamushenkilöt hoitavat tointaan. Jokaisen tulee voida luottaa siihen, että sanan- ja ilmaisunvapautta kunnioitetaan.

Käyttäytymisohjeet laadittiin valtuuston puheenjohtajiston aloitteesta. Kokeneimmat valtuutetut kertoivat tapojen muuttuneen pukeutumisesta lähtien. Ennen valtuustoon tultiin arvokkuutta viestivissä vaatteissa ja talousarviokokouksissa pukukoodina oli tumma puku. Käytöstapoihin kuului, että keskustelu pysyi asiassa eikä alennuttu henkilökohtaisuuksiin.