Juttu ja galleria: Is­lan­ti­lai­set vil­la­pai­dat ja hunaja tekivät kaup­pan­sa Li­min­gan Wanhan ajan jou­lus­sa

Päätoimittajan kolumni: Onko Natosta tulossa uusi Neu­vos­to­liit­to suo­ma­lai­ses­sa kes­kus­te­lus­sa?

Luitko jo tämän: Ou­lu­lais­pa­ri mat­kus­ti 7 kuu­kaut­ta kodiksi re­mon­toi­mal­laan pa­ket­ti­au­tol­la Eu­roo­pas­sa ja löysi paik­ko­ja, joihin ei ta­val­li­sil­la tu­ris­ti­mat­koil­la mennä

Mainos: Black Friday -tarjouksena Kaleva Digi 3 kk 1 kk hinnalla! Tilaa tästä.

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kiin­teis­tö­ve­ro pi­det­tä­vä koh­tuul­li­se­na – nyt va­lit­ta­vil­la kuntien val­tuu­te­tuil­la on aiem­paa­kin suu­rem­pi vastuu kiin­teis­tö­ve­ron ke­hi­tyk­sen ja pu­re­vuu­den aset­ta­ji­na

Kiinteistöveron tuotto on kasvanut tasaisesti, vaikka isoja uudistuksia ja valtakunnallisia korotuspäätöksiä ei ole toteutettu muutamaan vuoteen.

Oulussa Kiinteistöliiton Indeksitalo-vertailun mukaan rakennuksen kiinteistövero on noussut miltei kolminkertaiseksi ja tontin kiinteistövero kaksinkertaiseksi viimeisen 11 vuoden aikana, vuodesta 2009 vuoteen 2020.

Kiinteistöveron määrä valtakunnallisesti on kasvanut vuodesta 1993 viisinkertaiseksi vuoteen 2020 mennessä. Kiinteistöveron tuotossa rikotaan kahden miljardin euron raja 2020-luvun alussa. Vuodesta 2009 kiinteistöveron kokonaistuotto on kaksinkertaistunut.

Black Fridayn tarjous!

Digi 3 kk 1 kk hinnalla