Taivaan ilmiöt: Oulun tai­vaal­la nähtiin ai­nut­laa­tui­nen va­loil­miö – asian­tun­ti­ja kertoo, mistä oli kyse

Kolumni: Aika kultaa muistot – 1980-lu­kua on pidetty aikana, jolloin olot Suo­mes­sa olivat par­haim­mil­laan

Luitko jo tämän: Kaak­ku­riin ra­ken­tuu muun muassa Rusta ja Stadium Outlet

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kiin­teis­tö­ve­ro pi­det­tä­vä koh­tuul­li­se­na – nyt va­lit­ta­vil­la kuntien val­tuu­te­tuil­la on aiem­paa­kin suu­rem­pi vastuu kiin­teis­tö­ve­ron ke­hi­tyk­sen ja pu­re­vuu­den aset­ta­ji­na

Kiinteistöveron tuotto on kasvanut tasaisesti, vaikka isoja uudistuksia ja valtakunnallisia korotuspäätöksiä ei ole toteutettu muutamaan vuoteen.

Oulussa Kiinteistöliiton Indeksitalo-vertailun mukaan rakennuksen kiinteistövero on noussut miltei kolminkertaiseksi ja tontin kiinteistövero kaksinkertaiseksi viimeisen 11 vuoden aikana, vuodesta 2009 vuoteen 2020.

Kiinteistöveron määrä valtakunnallisesti on kasvanut vuodesta 1993 viisinkertaiseksi vuoteen 2020 mennessä. Kiinteistöveron tuotossa rikotaan kahden miljardin euron raja 2020-luvun alussa. Vuodesta 2009 kiinteistöveron kokonaistuotto on kaksinkertaistunut.

Kiinteistöliiton vertaileman keskustassa olevan vanhan kerrostaloyhtiön rakennuksen kiinteistövero on keskimäärin kaksinkertaistunut, ja tontin kiinteistöverokin noussut miltei 30 prosenttia keskimäärin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.