Mainos

Kii­min­gin yrit­tä­jien pa­del­rin­gis­sä jo lähes 30 yrit­tä­jää on löy­tä­nyt lii­kun­nan ilon ja sään­nöl­li­sen har­ras­tuk­sen

Vaikka pelataan tosissaan, niin yhteishenki on vahvistunut.
Vaikka pelataan tosissaan, niin yhteishenki on vahvistunut.
Kuva: Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät

Kiimingin Yrittäjät aloitti padelin pelaamisen vuosi sitten Nallisportissa neljän hengen porukalla. Tänä syksynä pelaaminen jatkui Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien hyvinvointirahaston osittaisen tuen avulla Limingantullin padelhallilla.

Pelivuoroja ovat olleet luotsaamassa Mika Ollikainen Ollikainen Automotive Oy:stä ja JoogaVilla Mäntylän omistaja Tiia Parikka.

”Nallisportissa syntyi ajatus siitä, että voisimme kasvattaa peliporukkaa. Syyskuun alusta saakka olemme pelanneet kerran viikossa”, Parikka sanoo.

Padelkurssi sisältää kaksi valmennuskertaa kahden ammattivalmentajan voimin ja väliturnauksen. Omatoimisia pelikertoja kertyi 11.


Tavoitteena on ollut löytää liikunnan ilo.


Alussa tehtiin myös kehonkoostumus- ja spirometria-mittaukset. Nämä uusitaan kurssin päätyttyä joulukuussa.

Osa Kiimingin Yrittäjistä on harrastanut padelia jo reilut kaksi vuotta. Osa puolestaan pelaa ensimmäistä kertaa. Periaatteena on ollut, että mukaan voivat tulla yrittäjien lisäksi heidän perheenjäsenensä. Pelivuoroilla on ollut keskimäärin kahdeksan henkilöä.

”Pelaamme neljällä kentällä ja pelaajia on 16. Yhteensä ringissä on lähes 30 pelaajaa. Tuuraajia löytyy mahdollisten sairastumisten tai työmatkojen ajaksi”, Parikka ja Ollikainen sanovat.

Liikunnan iloa

Padelkurssin tavoitteena on ollut löytää liikunnan ilo sekä säännöllinen liikuntaharrastus iloisessa porukassa. Myös yrittäjien työkyvyn edistäminen pitämällä huolta heidän fyysisestä ja psyykkisestä kunnosta sekä jaksamisesta on ollut keskeinen asia.

Padel lajina on koukuttava, koska siinä on mahdollista kehittyä koko ajan. Jokainen peli on erilainen. Padel on myös sosiaalinen joukkuelaji.

”Se on sopivan vauhdikas pelimuoto. Ei liian raju, mutta siinä tulee hiki. Lajissa voi pelata sekajoukkueina”, Ollikainen ja Parikka kuvailevat.

Parikka ja Ollikainen kertovat, että padelkurssin aikana on tullut paljon uusia yrittäjätuttavuuksia ja yhteishenki on vahvistunut matkan varrella.

”Osalle tämä on ainoa urheilumuoto, mitä he tällä hetkellä harrastavat. Näin ollen padelilla on suuri vaikutus hyvinvointiin”, Parikka toteaa.

Padel-kurssilla opeteltiin erilaisia tekniikoita ammattivalmentajien johdolla.
Padel-kurssilla opeteltiin erilaisia tekniikoita ammattivalmentajien johdolla.
Kuva: Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät

Luvassa lisää padelia

Yrittäjät aikovat jatkaa lajin parissa ensi vuonnakin. Kevätkaudelle on jo suunnitteilla vastaavanlaista pelitoimintaa. Kiimingin Yrittäjien puheenjohtaja Sirpa Runtti Siruka Eräpalvelut Ky:stä kertoo, että yrittäjäjärjestö pyrkii vuosittain tarjoamaan jäsenilleen hyvinvointia lisääviä juttuja. Ensi vuonna on tavoitteena tarjota padelin lisäksi muun muassa kuntosalia ja joogaa.

Yrittäjien palaute padelista on ollut pelkästään myönteistä.

”Olen yllättynyt lajista positiivisesti. Pääsin ensimmäistä kertaa pitelemään padelmailaa kädessäni. Kurssin pelimuoto americanona ja parimixinginä on ollut toimiva. Tämä on mukavan rauhallinen pelimuoto ilman, että tarvitsee olla hampaat irvessä”, Jukka-Pekka Pihlaja Ravintola Tikankontti Oy:stä kertoo.

Elina Kokkoniemi Ellun Evväät Oy:stä pitää padelia mukavana lajina.

”Olen nyt ensimmäistä kertaa tutustumassa tähän lajiin. Valmennus heti alkuun oli huippujuttu.”

Parikka ja Ollikainen kertovat, että onnistuneen padelkurssin päätteeksi yrittäjät palkitsevat itsensä Koivurannan saunalautalla.