Kii­min­gin Kiek­ko-Po­jat tarjoaa jää­kiek­koa kai­kil­le ha­luk­kail­le special hockey -jouk­kuees­sa

Kiimingin Kiekko-Pojissa pääsee pelaamaan special hockeyta kuka vain, joka pysyy luistimien päällä.

Muutettuaan Raahesta Ouluun Jarno Hemmilä siirtyi pelaamaan special hockeytä Kiimingin Kiekko-Poikien riveihin.
Muutettuaan Raahesta Ouluun Jarno Hemmilä siirtyi pelaamaan special hockeytä Kiimingin Kiekko-Poikien riveihin.
Kuva: Ester van Dam

Jääkiekkoinnostus ei katso ikää, sukupuolta tai vammoja. Kiimingin Kiekko-Pojissa pääsee pelaamaan special hockeyta kuka vain, joka pysyy luistimien päällä.

Kun Jarno Hemmilä kuuli joukkueen perustamisesta pari vuotta sitten, hän otti heti yhteyttä seuran puheenjohtajaan ja alkoi myös vinkkailla kavereilleen uudesta joukkueesta. Jarno Hemmila pelaa nykyisin seniorijoukkueessa.

– Seura järjesti lisäksi harjoittelujäitä. Porukka innostui hyvin mukaan, Hemmilän äiti Päivi Törmänen kertoo.

Aluksi kaiken ikäiset harrastajat pelasivat samassa joukkueessa. Tänä syksynä porukka jaettiin junioreihin ja senioreihin. Jako helpottaa treenaamista.

– Kun kaikki pelasivat samassa joukkueessa, en uskaltanut pelata täysillä, Hemmilä selittää.

Junioreissa pelaavat alle 18-vuotiaat lapset, senioreissa täysi-ikäiset. Senioreissa ei ole yläikärajaa. Myös yksi 13-vuotias mahtuu senioreiden joukkoon.

Hemmilä ajautui jääkiekon pariin 10-11-vuotiaana. Hän innostui lajista saman tien.

– Tämä on mielenkiintoinen, mutta vaarallinen laji.

Hän on loukannut itsensä monesti kiekkoillessa, mutta kiikkuu jo seuraavissa harjoituksissa kaukalon laidalla kannustamassa muita.

Hemmilä pelasi kaksi kautta Raahessa normaalijoukkueessa. Harrastus loppui siltä erää Ouluun muuton myötä. Syynä olivat junnupelaajien kovat vaatimukset.

– Päivittäiset treenit ovat erityislasten jaksamisen kannalta sula mahdottomuus. Monilla on myös tukitoimia, kuten terapiaa, joihin tarvitaan aikaa, Törmänen kertoo.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.