Hoitojonot: Pohde aikoo purkaa ti­lan­net­ta vuok­ra­työ­voi­mal­la ja li­sä­työl­lä

Sää: Katso miten Oulussa nau­tit­tiin kesän lämmön pa­luus­ta

Luitko jo tämän: OYSissa on jou­dut­tu sul­ke­maan kym­me­nen leik­kaus­sa­lia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Kii­ke­lin me­ri­kyl­py­lään pitäisi päästä uimaan ja sau­no­maan ensi vuonna vuonna

Oulun Kiikeliin Allas Sea Pool -merikylpylää suunnitteleva Töölö Urban kertoo, että hankkeen pitäisi valmistua ja avautua ensi vuonna kuten aiemmin on kerrottu.

Helsingin Allas Sea Poolin merikylpylässä näytti viime kesänä tällaiselta. Paljon ei Ouluun rakennettavan kylpylän pitäisi siitä poiketa.
Helsingin Allas Sea Poolin merikylpylässä näytti viime kesänä tällaiselta. Paljon ei Ouluun rakennettavan kylpylän pitäisi siitä poiketa.
Kuva: Mauri Ratilainen/com.pic

Kiikeliin torinrantaan sijoittuva merikylpylä Allas Sea Pool etenee tavoitteiden mukaisesti, ja valmista pitäisi olla vuonna 2020. Näin kertoo kylpylän toteuttaja Töölö Urban Oy. Sen mukaan tarkempi aikataulu kuitenkin vahvistuu vasta alkusyksyllä.

Hanketta varten perustettu yhtiö vahvistaa maa- ja vesialueen vuokrasopimukset Oulun kaupungin kanssa ensi viikon maanantaina, ja rakennuslupahakemus jätetään elokuussa.

Ouluun suunniteltava merikylpylä tullee olemaan pitkälti samanlainen kuin Helsingin Allas Sea Pool, tosin hieman pienempi. Yhtiö kertoo että ensimmäisenä toimintavuonna Helsingin kylpylän liikevoitto oli 900 000 euroa ja liikevaihto 5,6 miljoonaa euroa.

Viikonloppuna uutisoitiin, että Allas Sea Pool olisi talousvaikeuksissa, mutta yhtiön johto kiisti väitteet.