Vaalikone: Löydä sinulle sopivin ehdokas Kalevan vaa­li­ko­nees­ta

Pääkirjoitus: Tuore tut­ki­mus tuo esiin Oulun monet arkiset vah­vuu­det, ja siksi kiel­tei­sis­sä mie­li­ku­vis­sa ry­pe­mis­tä kan­nat­taa jo hillitä

Rikokset: Yli­vies­kan kou­lu­puu­ko­tuk­ses­ta epäilty van­git­tu

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kiel­ten­ope­tus Oulun pe­rus­kou­luis­sa – miten va­lin­ta­pro­ses­sia voisi pa­ran­taa niin, että syntyy mah­dol­li­sim­man paljon ope­tus­ryh­miä?

Juuri nyt on Oulussa käynnissä ensi syksyn A2-kielten opetusryhmien muodostaminen peruskoulun neljättä luokkaa käyville koululaisille. Tyttäreni ilmoittautui saksanopiskelijaksi, saapa nähdä muodostuuko opetusryhmää vai ei. Todennäköisesti saalis on kaupungissa laiha, saadaankohan edes kymmentä prosenttia oppilaista mukaan.

Lahdessa A2-kieli aloitetaan toisella luokalla ja opetukseen osallistuu puolet oppilaista, Oulussa aloitetaan viidennellä luokalla ja vastaava osuus on ehkä kymmenen prosenttia. Mitähän tämä ero mahtaa tarkoittaa Oulun kilpailukyvylle, kun tämä ikäluokka siirtyy työelämään? Kilpailukyvyllä tunnetusti maksetaan kaupungin kulut, myös koulutuskulut.

Olen työssä vientiyrityksessä ja minulla on aitiopaikka seurata kielitaidon merkitystä kaupankäynnissä ulkomaisten asiakkaiden kanssa. Englanniksi toki käydään kauppaneuvottelut, mutta todellinen yhteistyö asiakkaan kanssa vaatii merkittävästi enemmän.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.