Henkilöt: Ou­lu­lai­nen Henna Van­ha­nen on Suomen paras juok­si­ja ikä­luo­kas­saan, yöt hän työs­ken­te­lee OYSissa

Henkirikokset: Mies tuo­mit­tiin yli 10 vuo­dek­si van­keu­teen Kon­tin­kan­kaan taposta

Hoitojonot: Laki pa­kot­taa yö­vuo­ron lää­kä­rit päi­väk­si unille, mikä pa­hen­taa OYSin leik­kaus­sa­lien hen­ki­lös­tö­pu­laa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

KHO: Tuo­mioka­pi­tu­li sai antaa va­roi­tuk­sen samaa su­ku­puol­ta olevan parin Oulussa vih­ki­neel­le pas­to­ril­le - Kovács aikoo jatkaa vih­ki­mi­siä

Oulun hiippakunnan tuomiokapituli ei toiminut lainvastaisesti, kun se antoi samaa sukupuolta olevan parin vihkineelle pastorille Árpád Kovácsin kirjallisen varoituksen.

Oulun hiippakunnan tuomiokapituli ei toiminut lainvastaisesti, kun se antoi samaa sukupuolta olevan parin vihkineelle pastorille Árpád Kovácsin kirjallisen varoituksen.

Näin katsoo korkein hallinto-oikeus, joka kumosi perjantaina Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden asiassa aiemmin antaman ratkaisun.

Árpád Kovács vihki samaa sukupuolta olevan parin elokuussa 2017 Oulussa.

Oulun hiippakunnan tuomiokapituli antoi Kovácsille varoituksen. Se katsoi, että hän olisi toiminut vastoin pappisviran velvollisuuksia ja pappislupausta.

Kovács valitti päätöksestä Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen, joka kumosi sen.

Tuomiokapituli puolestaan valitti tämän jälkeen korkeimpaan hallinto-oikeuteen, joka perjantaina antamassaan ratkaisussaan kumosi hallinto-oikeuden ratkaisun.

Tuomion myötä tuomiokapitulin päätös varoituksen antamisesta jää siis voimaan.

Laki muuttui, kirkon säännöstö ei

Avioliittolakia muutettiin maaliskuussa 2017 siten, että avioliittoon voidaan vihkiä myös samaa sukupuolta olevat henkilöt.

KHO:n päätöksessä todetaan, että Suomen evankelis-luterilaisen kirkon avioliittokäsitystä ja vihkimistä koskeva säännöstöä ei kuitenkaan muutettu vaikka lakia muutettiin.  Kirkkokäsikirjassa oleva sanamuoto viittaa edelleen vain miehen ja naisen väliseen avioliittoon.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.