Parkkipaikat: Ko­ko­sim­me Oulun park­ki­hal­lit kar­tal­le ja sel­vi­tim­me, mitä pit­käai­kai­nen py­sä­köin­ti maksaa

Kolumni: Kas­vaa­ko Teams-opis­ke­li­jois­ta it­seop­pi­nei­ta hui­ja­rei­ta?

Luitko jo tämän: Täh­ti­tor­nin kah­vi­lan tu­ki­muu­ri on vaa­ras­sa sortua

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kes­kus­tan kan­na­tus junnaa

Keskustan ex-kansanedustaja ja -ministeri Tytti Isohookana-Asunmaa kirjoittaa (Kaleva 16.10.), että politiikka kaipaa edelleen tervettä kansallismielisyyttä ja toteaa keskustan halunneen itselleen liberaalia ulkonäköä. Sillä ei ole hänen mielestään aitoa enemmistöä takanaan. Keskustan alhaiseksi jämähtäneestä kannatuksesta on eniten valunut perussuomalaisille.

Keskustan aate on ihmisyyden aate, jonka isä on Santeri Alkio, joka oli Isohookana-Asunmaan mukaan aikansa radikaali.

Minulta on kysytty, mikä se on se keskustan aate. Kerron sen seuraavasti. Alkion lanseeraama ihmisyyden aate poikkeaa vasemmiston ja oikeiston ajatuksista, kun vertaamme eri aikoina, kenen joukoissa seisot tai kenen lippua kannat.

Vasemmistossa on ihannoitu Karl Marxia, Leniniä, Stalinia, Maoa ja niin edelleen. Oikeistossa on suunniteltu Suomen kuninkaaksi saksalaista prinssiä, ihannoitu Hitleriä, Mussolinia, Francoa ja niin edelleen.

Monesti näiden toiminnassa on piirteitä, jotka eivät ole keskustan aatteen mukaisia. Keskustan ihmisyyden aate sopii perheeseen, kuntaan, maakuntaan, Suomeen, Eurooppaan ja koko ihmiskunnalle.

"Minäkin olen keskustan kannatuksesta huolissani, sillä aatepohja sopisi jopa kaikkien kansojen käyttöön."

Jokainen ihminen vauvasta vaariin ja mummoon tarvitsee elämässään puhdasta ilmaa, lämpöä, vettä, ravintoa, hoivaa, hoitoa, kasvamisen ja oppimisen edellytyksiä, työtä ja toimeentuloa, porukkaan kuulumista, huomatuksi tulemista, mielipiteen- ja sananvapautta, turvallisuutta, oikeudenmukaista kohtelua ynnä kiitostakin. Tämä on minun näkemykseni keskusta aatteen ymmärtämisessä.

Ihmisoikeuksia poljetaan koko ajan.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.