vastaa kyselyyn: Tuetko työn­te­ki­jä­jär­jes­tö­jen mie­len­il­mauk­sia ja lak­ko­ja?

Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Jääkiekko: Miksei Saku Mäen­alas­ta pääs­tet­ty NHL-lei­ril­le?

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Kes­kus­ta va­lit­see al­ka­val­la vii­kol­la uuden työ­pa­rin pu­heen­joh­ta­ja Saa­ri­kol­le – Nämä kolme melko tun­te­ma­ton­ta nimeä osal­lis­tu­vat puo­lue­sih­tee­ri­kil­paan

Keskusta kokoontuu lauantaina ylimääräiseen puoluekokoukseen Turkuun. Suurta draamaa ei kokouksesta odoteta. Jännittävimmät valinnat tehdään puoluesihteerikisassa. Keskusta valitsee myös yhden uuden varapuheenjohtajan.

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko saa ensi viikonloppuna uuden työparin, kun puolue valitsee kolmesta ehdokkaasta uuden puoluesihteerin.
Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko saa ensi viikonloppuna uuden työparin, kun puolue valitsee kolmesta ehdokkaasta uuden puoluesihteerin.
Kuva: MAURI RATILAINEN

Keskustan puoluesihteeriksi ovat ehdolla Pirjo Ala-Hemmilä, Pauliina Maukonen ja Antti Siika-aho.

Aiemmin ehdolla oli myös espoolainen, vuodesta 2022 keskustassa vaikuttanut Tea Saarniala, mutta hän ilmoitti elokuun alussa vetäytyvänsä ehdokkuudesta.

Vielä tämän viikon puoluesihteerinä toimii Riikka Pirkkalainen, joka ilmoitti jo keväällä vaalien jälkeen jättävänsä paikkansa.

Vuodesta 2018 lähtien keskustan puoluesihteerinä toiminut Pirkkalainen valittiin vastikään Kainuun maakuntajohtajaksi. Hän aloittaa työssä ensi vuoden alussa.

Pirjo Ala-Hemmilä

Tamperelainen Ala-Hemmilä ilmoittautui keskustan puoluesihteerikisaan elokuun lopussa. Hän on keskustan Pirkanmaan piirin toiminnanjohtaja.

Koulutukseltaan hän on kasvatustieteiden maisteri. Ala-Hemmilä on aiemmin työskennellyt muun muassa koulutuspäällikkönä, opinto-ohjaajana ja luokanopettajana.

Ala-Hemmilän mukaan hän haluaa innostaa ihmiset jälleen keskustalaisuuteen ja vahvistaa puoluetta aktiivisena toimijana.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.