Kolumni: Monta kotia, monta oikeaa ko­ti­paik­ka­kun­taa

Kuvagalleria: Tuk­ki­lau­tal­la päin Iijoen pärs­kei­tä

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Kerro meille: Oletko kokenut vas­tak­kain­aset­te­lua les­ta­dio­lais­ten ja val­ta­väes­tön vä­lil­lä?

Oulun seudulla asuvat vanhoillislestadiolaiset kertovat Kalevan artikkelissa kohtaamistaan ennakkoluuloista sekä liikkeeseen kuuluvien ja muun väestön välillä vallitsevasta vastakkainasettelusta.

Oulun seudulla asuvat vanhoillislestadiolaiset kertovat Kalevan artikkelissa kohtaamistaan ennakkoluuloista sekä liikkeeseen kuuluvien ja muun väestön välillä vallitsevasta vastakkainasettelusta. He kokevat sen olevan liikkeen ydinalueilla erityisen vahvaa.

Ennakkoluulot ja -asenteet johtavat helposti eriytymiseen ja siihen, että keskustelut, jotka voisivat lisätä keskinäistä ymmärrystä, jäävät käymättä.

Kaleva haluaa herätellä keskustelua aiheesta.

Onko sinulla kokemuksia vastakkainasettelusta lestadiolaisten ja valtaväestön välillä? Mistä se johtuu, miten se näkyy ja millaisia seurauksia sillä on ollut?

Halutessasi voit jättää vastaukseesi yhteystietosi mahdollista toimittajan yhteydenottoa varten. Yhteystietojasi ei käytetä muuhun tarkoitukseen.

Lue myös: Oulun seudulla asuvat lestadiolaiset kertovat, millaisia ennakkoluuloja he ovat kohdanneet ja miten vastakkainasettelusta päästäisiin eroon: "Kohdataan ihmiset ihmisinä"

Oulun hiippakunnan piispa rohkaisee keskustelemaan hankalistakin teemoista: ”Kysy työtoverilta, millaista suviseuroissa oli?”