Oulun yliopisto: Opis­ke­li­jat ovat jou­tu­neet asiat­to­man pai­nos­tuk­sen koh­teek­si kam­pus­kes­kus­te­lus­sa

Nuoret: Fawad Nazari on ko­ke­mu­sa­sian­tun­ti­ja, joka auttaa haa­voit­tu­vas­sa ase­mas­sa olevia nuoria

Kadonneet: Oulun po­lii­sin mukaan etsitty vanhus löytyy joskus jopa 100 ki­lo­met­rin päästä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Kerro meille: Oletko kokenut vas­tak­kain­aset­te­lua les­ta­dio­lais­ten ja val­ta­väes­tön vä­lil­lä?

Oulun seudulla asuvat vanhoillislestadiolaiset kertovat Kalevan artikkelissa kohtaamistaan ennakkoluuloista sekä liikkeeseen kuuluvien ja muun väestön välillä vallitsevasta vastakkainasettelusta.

Oulun seudulla asuvat vanhoillislestadiolaiset kertovat Kalevan artikkelissa kohtaamistaan ennakkoluuloista sekä liikkeeseen kuuluvien ja muun väestön välillä vallitsevasta vastakkainasettelusta. He kokevat sen olevan liikkeen ydinalueilla erityisen vahvaa.

Ennakkoluulot ja -asenteet johtavat helposti eriytymiseen ja siihen, että keskustelut, jotka voisivat lisätä keskinäistä ymmärrystä, jäävät käymättä.

Kaleva haluaa herätellä keskustelua aiheesta.

Onko sinulla kokemuksia vastakkainasettelusta lestadiolaisten ja valtaväestön välillä? Mistä se johtuu, miten se näkyy ja millaisia seurauksia sillä on ollut?

Halutessasi voit jättää vastaukseesi yhteystietosi mahdollista toimittajan yhteydenottoa varten. Yhteystietojasi ei käytetä muuhun tarkoitukseen.

Lue myös: Oulun seudulla asuvat lestadiolaiset kertovat, millaisia ennakkoluuloja he ovat kohdanneet ja miten vastakkainasettelusta päästäisiin eroon: "Kohdataan ihmiset ihmisinä"

Oulun hiippakunnan piispa rohkaisee keskustelemaan hankalistakin teemoista: ”Kysy työtoverilta, millaista suviseuroissa oli?”