Kemp­pai­sen Ken­kä­kau­pan Timo Kemp­pai­nen, 81, sanoo torin työ­mai­den hait­taa­van hänen lii­ke­toi­min­taan­sa – "Tuota Ber­lii­nin muuria olen monelle asiak­kaal­le ki­ron­nut"

Punaisessa aitassa Oulussa toimivan Kemppaisen Kenkäkaupan Timo Kemppainen, 81, sanoo torin työmaiden vaikeuttavan selvästi yrityksen pyörittämistä.

Timo Kemppainen sanoo torin työmaiden vaikeuttavan selvästi hänen liiketoimintaansa.
Timo Kemppainen sanoo torin työmaiden vaikeuttavan selvästi hänen liiketoimintaansa.
Kuva: Kalle Kvick

Punaisessa aitassa Oulussa toimivan Kemppaisen Kenkäkaupan Timo Kemppainen, 81, sanoo torin työmaiden vaikeuttavan selvästi yrityksen pyörittämistä. Kivijalkakaupat käyvät jo tällä hetkellä lujaa taistelua eivätkä ylimääräiset remontit tai työmaat ollenkaan helpota yrittäjien arkea.

– Tuota torin Berliinin muuria olen monelle asiakkaalle kironnut, se piilottaa liikkeen aika tehokkaasti. Ei tänne oikein asiakkaat löydä. Sateisina päivinä voi olla hyvinkin hiljaista. Joskus on ollut päiviä, jolloin asiakkaita ei ole käynyt ollenkaan.

Myös kulutustottumukset ovat Kemppaisen mukaan selvästi muuttuneet. Jos ennen valtaosa asiakkaista haki kengiltään kestävyyttä, niin nykyään se ei ole enää tärkein ostokriteeri. Ihmiset ovat lisäksi paljon kiireellisempiä.

– Suomalaista laatukenkää on vaikeaa saada myydyksi, sillä Kiinasta tulee paljon tavaraa halpaan hintaan. Lisäksi ihmiset saattavat ostaa kengät hetken mielijohteesta isosta marketista, Kemppainen harmittelee.

Kemppaisen Kenkäkauppa on toiminut yli 90 vuotta ja Timo Kemppainen on ollut kauppiaana 50 vuotta.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle.