Liikenne: Jos Oulun Poik­ki­maan­tie pää­te­tään uu­dis­taa, töihin pääs­tään no­peas­ti

Taiteiden yö: Kahden in­to­hi­moi­sen tai­de­har­ras­ta­jan unelma täyttyy Tai­tei­den yönä, kun Gal­le­ria 33 avaa ovensa

Kempele ni­met­tiin vuoden pien­ta­lo­myön­tei­sim­mäk­si kun­nak­si – asu­mis­kus­tan­nuk­sil­taan ver­tai­lun edul­li­sin kunta

Kempeleessä uusia pientaloja rakentuu vuosittain reilusti, ja ne sijoittuvat viihtyisästi luonnon ja palveluiden lähelle, kiitetään Omakotiliiton palkintoperusteissa.

Kempeleessä tontin hakijoita on kymmenkertainen määrä luovutettaviin tontteihin nähden, kertoo kunnanjohtaja Tuomas Lohi.
Kempeleessä tontin hakijoita on kymmenkertainen määrä luovutettaviin tontteihin nähden, kertoo kunnanjohtaja Tuomas Lohi.

Kempele ja Seinäjoki valittiin tiistaina vuoden pientalomyönteisimmiksi kunniksi. Kempeleessä uusia pientaloja rakentuu vuosittain reilusti, ja ne sijoittuvat viihtyisästi luonnon ja palveluiden lähelle, kiitetään Omakotiliiton palkintoperusteissa.

Omakotiliitto valitsi vuoden pientalomyönteisimmät kunnat nyt kuudetta kertaa.

Selvityksessä kartoitettiin, mikä kunta Suomessa on asukkaiden, rakentajien ja talontoimittajien mielestä erityisen pientaloystävällinen paikka elää ja rakentaa uutta. Tunnustuksia myönnetään kaksi, sekä yli että alle 50 000 asukkaan kunnalle.

Kempele pärjäsi hyvin myös Omakotiliiton maaliskuussa julkaisemassa asumismenotutkimuksessa, jossa vertailtiin sadan kunnan asumismenoja.

Kempele oli asumiskustannuksiltaan vertailun edullisin kunta. Kempeleellä asumismenot vuodessa olivat 3 603 euroa kun vertailun kalleimmassa kunnassa menot olivat 6 964  euroa.

Omakotiliiton toiminnanjohtaja Marju Silander pitää ensiarvoisen tärkeänä, että asumiskustannusten jatkuvasti noustessa kuntapäättäjät pyrkivät määrätietoisesti alentamaan asumiskustannuksia.

Vahvat peruspalvelut

Kempeleen kunnanjohtaja Tuomas Lohi kertoo tiedotteessa kunnan panostaneen pitkäjänteisesti vahvoihin peruspalveluihin ja viihtyisään asuinympäristöön. Tämä näkyy kunnan suosiossa, sillä tontin hakijoita on kymmenkertainen määrä luovutettaviin tontteihin nähden.

Uudet talot rakentuvat Kempeleessä hyvin palveluiden äärelle, todetaan Omakotiliiton palkintoperusteissa.

Lohen mukaan kunnassa on vahvistettu kuntalaisten osallistamista maankäyttöä ja kaavoitusta koskeviin prosesseihin, jotta toiveet uusille asuinalueille tulisivat mahdollisimman hyvin huomioiduiksi. Myös sujuviin rakennuslupaprosesseihin on panostettu.