Metsästys: Poh­jois-Poh­jan­maal­le myön­net­tiin luvat 25 il­vek­sen kaa­ta­mi­seen

Huumerikokset: Oikeus tuo­mit­si eh­dot­to­mia van­keus­ran­gais­tuk­sia tör­keis­tä huu­maus­ai­ne­ri­kok­sis­ta Oulussa

Mainos: Kalevan ti­laa­jan kump­pa­ni­etu­na liput puoleen hintaan Kär­pät-Pe­li­cans ke 27.10. peliin.

Kempele joutui tie­dot­ta­maan si­ka­pii­keis­tä pus­ka­ra­dion avulla

Kempele joutui viikonvaihteessa turvautumaan puskaradion apuun saadakseen hankkimansa sikainfluenssarokotteet jaettua. Kunta oli varannut yli 65-vuotiaita sairauksiensa vuoksi riskiryhmiin kuuluvia ja nuoria 25-28-vuotiaita varten tuhat rokoteannosta, ja se ennakoi niiden ottajista syntyvän jopa jonoja. Toisin kävi.

Sikainfluenssapiikit meinasivat jäädä käsiin Kempeleessä.
Sikainfluenssapiikit meinasivat jäädä käsiin Kempeleessä.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Kempele joutui viikonvaihteessa turvautumaan puskaradion apuun saadakseen hankkimansa sikainfluenssarokotteet jaettua.

Kunta oli varannut yli 65-vuotiaita sairauksiensa vuoksi riskiryhmiin kuuluvia ja nuoria 25-28-vuotiaita varten tuhat rokoteannosta, ja se ennakoi niiden ottajista syntyvän jopa jonoja.

Toisin kävi. Ikääntyneitä tulikin joitakin satoja ja nuoria vain muutamia yksittäisiä. Kunnassa päätettiin pikaisesti pistää viidakkorumpu soimaan piikitettävien saamiseksi.

Avopalveluiden osastonhoitaja Pirta Körkkö kertoo, että henkilökunta laittoi kempeleläisille tutuilleen tekstiviestejä mahdollisuudesta saada sikainfluenssarokote ja pyysi näitä ilmoittamaan asiasta myös omille tutuilleen. Rokotteita tarjottiin lisäksi heille, jotka olivat tulleet saattamaan läheisiään rokotukseen ja myös heitä pyydettiin viemään viestiä eteenpäin.

"Meillä oli henkilökunta kuitenkin työvuorossa, joten katsoimme parhaaksi yrittää saada kaikin keinoin ihmisiä rokotettavaksi", Körkkö kuvailee.

15-päinen henkilökunta sai lopulta rokotettua hieman yli 600 kempeleläistä, suurin osa puskaradion ansiosta paikalle saapuneita.

Lue lisää tiistain Kalevasta!